Λάρισα: Ενημερωτική εκδήλωση για την αντιμετώπιση του αιματολογικού καρκίνου

Αλματώδεις είναι οι εξελίξεις στην έρευνα και τη θεραπεία των αιματολογικών καρκίνων, όπως επισημάνθηκε σε διημερίδα που έγινε στη Λάρισα με τη συμμετοχή επιστημόνων καθώς και εκπροσώπων συλλόγων καρκινοπαθών από όλη τη χώρα. Την ίδια ώρα, ασθενείς και οι συγγενείς τους δίνουν έμφαση στην αντιμετώπιση των οικονομικών και κοινωνικών επιπτώσεων της νόσου.

Μέλη συλλόγων καρκινοπαθών από όλη τη χώρα που συναντήθηκαν στην εκδήλωση επισήμαναν ότι για να είναι επαρκείς οι καινοτόμες διαγνωστικές και θεραπευτικές μέθοδοι,  είναι αναγκαία η διασφάλιση ταχείας και ισότιμης πρόσβασης όλων των ασθενών και η βελτίωση των συνθηκών περίθαλψης στα δημόσια νοσοκομεία. Σε αυτό το πλαίσιο, κάλεσαν την Πολιτεία να αξιοποιήσει τα νέα εργαλεία που υιοθέτησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με στόχο έως το 2030, το 90% των περιπτώσεων να διαγιγνώσκεται και να θεραπεύεται μέσα από ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο.

Την ίδια ώρα, στην ημερίδα αναδείχθηκαν οι οικονομικές, κοινωνικές και ψυχολογικές συνέπειες του καρκίνου για τους ασθενείς και τους οικείους τους.

Στη διημερίδα συμμετείχαν εκπρόσωποι από 38 συλλόγους και σωματεία καρκινοπαθών από όλη τη χώρα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος