Κροατία: Στηρίζει το Κοσσυφοπέδιο στην πορεία για την “ευρωατλαντική  ολοκλήρωση του”

Επίσημη επίσκεψη στο Κόσοβο πραγματοποίησε την Τετάρτη (27/3) ο υπουργός Άμυνας της Κροατίας, Ιβάν Άνουσιτς, όπου έγινε δεκτός με τελετουργική στρατιωτική τιμητική φρουρά, αναφέρει το KosovaPress.

Ο υπουργός Άμυνας του Κοσσυφοπεδίου, Ejup Macedonci, μετά τη συνάντηση με τον Κροάτη ομόλογό του, δήλωσε ότι και οι δύο χώρες μοιράζονται τα ίδια συμφέροντα στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας.  Ο κ.Macedonci, σε συνέντευξη Τύπου, μίλησε για τον ρόλο και τη βοήθεια που έχει προσφέρει μέχρι στιγμής η Κροατία στο Κοσσυφοπέδιο.

Επίσης δήλωσε ότι η παρουσία Κροατών στρατιωτών ως μέρος της ειρηνευτικής αποστολής της KFOR συνέβαλε συνεχώς στη διατήρηση και τη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος στο Κοσσυφοπέδιο.

«Η Κροατία ήταν και παραμένει μια από τις πιο υποστηρικτικές χώρες, ειδικά όσον αφορά την άμυνα και την ασφάλεια. Η κροατική στρατιωτική παρουσία εντός της KFOR συνέβαλε σε ένα ασφαλέστερο περιβάλλον. Η Δημοκρατία της Κροατίας έχει υποστηρίξει στην κατάρτιση και την εκπαίδευση, επίσης και όσον αφορά την αμυντική βιομηχανία»,τόνισε ο Macedonci.

Τα σχόλια αυτά ο Macedonci τα έκανε μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Άμυνας της Κροατίας, Ιβάν Άνουσιτς, όπου είπε ότι και οι δύο χώρες έχουν τα ίδια συμφέροντα σε περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο άμυνας και ασφάλειας και ότι εμβαθύνουν τις σχέσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο υπουργός Άμυνας της Κροατίας, Ιβάν Άνουσιτς, από την πλευρά του, τόνισε τη στήριξη της χώρας του προς το Κοσσυφοπέδιο στο δρόμο της ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης, συμφωνα με το KosovaPress.

Πηγή: ATSH

Μετάφραση: Σταυρούλα  Ευαγγέλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος