Κοζάνη: Διαβούλευση για την συνταγματική αναθεώρηση

Με βασικό στόχο και φιλοδοξία να φέρει πιο κοντά την άποψη των πολιτών σε εκείνους που έχουν την πολιτική ευθύνη της συνταγματικής αναθεώρησης,  πραγματοποιήθηκε διαβούλευση το μεσημέρι στην Κοζάνη, παρουσία  του Προέδρου της Επιτροπής Διαλόγου για την Συνταγματική Αναθεώρηση και Πανεπιστημιακού Καθηγητή Μιχάλη Σπουρδαλάκη και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής  Μακεδονίας.

«Δεν νομίζω ότι η συμμετοχή των πολιτών και των κοινωνικών και επιστημονικών φορέων, είναι αντιδημοκρατική, αντισυνταγματική και συνιστά πολιτική ιδιοτέλεια», τόνισε  ο κ. Σπουρδαλάκης μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης, υπογραμμίζοντας ότι «με την διαβούλευση και τον διάλογο που γίνεται από την Επιτροπή σε όλα τα επίπεδα, δίνεται βοήθεια και στην τυπική διαδικασία, στο πλαίσιο της Έκθεσης που θα κατατεθεί  τον Σεπτέμβριο για την συνταγματική αναθεώρηση , στον Πρωθυπουργό, τους Αρχηγούς των Πολιτικών Κομμάτων και τον Πρόεδρο της Βουλής».

Κοζάνη: Διαβούλευση για την συνταγματική αναθεώρηση

Η  συζήτηση για την συνταγματική αναθεώρηση γίνεται και στην Δυτική Μακεδονία, τόσο για την θεσμική ανασυγκρότηση του κράτους και την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών, όσο και για θέματα που αφορούν το κράτος δικαίου , τις συλλογικές και ατομικές ελευθερίες και τα κοινωνικά δικαιώματα, ενώ όπως ζητήθηκε για μία ακόμη φορά  από την Περιφερειακή αρχή, «η ενέργεια και τα νερά πρέπει να ενταχθούν στην συνταγματική αναθεώρηση, ως δημόσια αγαθά»

Εν τω μεταξύ,  το μέλος της Επιτροπής Διαλόγου και Πρόεδρος του συνδέσμου επιχειρήσεων πληροφορικής και επικοινωνιών Ελλάδας Αναστάσιος Τζήκας , στην εκδήλωση διαβούλευσης στην Κοζάνη,  στάθηκε στην ιδιαίτερη σημασία που αποκτούν στην σημερινή εποχή της πληροφορικής τα  νέα μέσα, τα οποία επηρεάζουν την συζήτηση αλλά  και την ίδια την   συνταγματική αναθεώρηση.

Ο  κ. Σπουρδαλάκης σημείωσε επίσης ότι «παρότι δεν μπορεί να γνωρίζουμε την έκταση της συνταγματικής αναθεώρησης, ωστόσο έχουν γίνει τεράστιες αλλαγές στην χώρα και αλλού, οι οποίες και χρειάζεται να συνυπολογιστούν».

Κοζάνη: Διαβούλευση για την συνταγματική αναθεώρηση

Στην διαβούλευση εκτός από τον κ. Σπουρδαλάκη και τον  κ. Τζήκα από την Επιτροπή Διαλόγου, συμμετείχαν από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Κοζάνης Παναγιώτης Πλακεντάς και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου  Φώτης Κεχαγιάς, ο όποιος άνοιξε και τις εργασίες της εκδήλωσης διαλόγου, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Κοζάνη.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ:  Αντώνης Μαυρίδης       

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος