Kουνέλι κοκκινιστό με ντόπιο λαδοτύρι

Στη ζακυνθινή κουζίνα το κουνέλι κατέχει εξέχουσα θέση ενώ το λαδοτύρι δεν λείπει από τις τοπικές σπεσιαλιτέ. Ο αρχιμάγειρας Κωνσταντίνος Μουζάκης ετοιμάζει κουνέλι κοκκινιστό με ντόπιο λαδοτύρι και μάς κάνει το τραπέζι.

Υλικά

  • 1 κουνέλι τεμαχισμένο σε μερίδες
  • Λίγο ξίδι
  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο
  • ½ κούπα κόκκινο κρασί
  • 2-3 κουταλιά της σούπας πάστα ντομάτας
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 4 γαρίφαλα
  • 1 ξύλο κανέλας
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη
  • 1 μεγάλο κομμάτι λαδοτύρι ώριμο (σκληρό)

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε το κουνέλι και το βάζουμε σε λεκάνη με νερό και λίγο
    ξίδι να το καλύπτει, ή το βρέχουμε μόνο με το ξίδι. Αφήνουμε να
    σταθεί μερικές ώρες έτσι (π.χ. όλη τη νύχτα).
  2. Ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε το κουνέλι από όλες τις
    πλευρές.
  3. Προσθέτουμε το σκόρδο, αφήνουμε λίγο να μαγειρευτεί
    μαζί με το κουνέλι καθώς τηγανίζεται και τα σβήνουμε με το κρασί.
  4. Προσθέτουμε νερό να το μισοκαλύπτει και όλα τα υπόλοιπα υλικά,
    εκτός από τη ρίγανη και το λαδοτύρι.
  5. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κουνέλι και να εξατμιστούν τα περιττά υγρά και να μείνει μόνο με τη σάλτσα (περίπου 15-20 λεπτά σε χύτρα είναι έτοιμο.
  6. Στο τέλος του μαγειρέματος, προσθέτουμε τη ρίγανη και όσο λαδοτύρι θέλουμε, κομμένο σε μικρά κομμάτια.
  7. Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές ή ζυμαρικά.

* Ο Κωνσταντίνος Μουζάκης είναι διευθυντής Γαστρονομίας & Υπεύθυνος Δράσεων Επισιτισμού στις Μόνιμες Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων, μέλος της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδας, μέλος της Παγκόσμιας Ενωσης Αρχιμαγείρων (WACS), Μέλος της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας & Υπεύθυνος τμήματος της Επτανησιακής Διατροφής, «CHEF EUROPE 2015», πιστοποιητής στον ΕΟΤ για το σήμα της ελληνικής κουζίνας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος