Το Κουαρτέτο Εγχόρδων «Αέναον» σε μια μοναδική συναυλία στην Αίθουσα του Παρθενώνα

Το Κουαρτέτο Εγχόρδων «Αέναον» της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών φιλοξενεί το Μουσείο Ακρόπολης, την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017, για μια μοναδική συναυλία στην Αίθουσα του Παρθενώνα.

Την ημέρα αυτή, το Μουσείο Ακρόπολης θα αποτελέσει τον πρώτο σταθμό στη μουσική και μουσειακή περιήγηση της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στο πλαίσιο του κύκλου μουσικής δωματίου «Μουσικοί περίπατοι στα μουσεία 2017-2018». Παράλληλα, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν την Αίθουσα του Παρθενώνα με θέα την Ακρόπολη.

Το Κουαρτέτο «Αέναον» θα ερμηνεύσει ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον πρόγραμμα με έμφαση στο στοιχείο του λυρισμού, το οποίο έχει ως εξής:

Γιόζεφ Χάιντν (1732-1809): Κουαρτέτο εγχόρδων σε ρε μείζονα, έργο 64 αρ.5 «Ο Κορυδαλλός».
Φραντς Σούμπερτ
(1797-1828): «Quartetsatz» σε ντο ελάσσονα, D. 703.
Τζάκομο Πουτσίνι
(1858–1924): «Χρυσάνθεμα», για κουαρτέτο εγχόρδων.
Αλεξάντερ Μποροντίν
(1833–1887)Κουαρτέτο εγχόρδων σε ρε μείζονα, αρ.2.

Στο Κουαρτέτο Εγχόρδων «Αέναον» συμμετέχουν:
Γιώργος Μάνδυλας (βιολί), Βασίλης Σούκας (βιολί), Μάνος Γουβέλης (βιόλα), Αστέριος Πούφτης (βιολοντσέλο)

Το Κουαρτέτο Εγχόρδων «Αέναον» σε μια μοναδική συναυλία στην Αίθουσα του Παρθενώνα

  • Για τη συναυλία στην Αίθουσα του Παρθενώνα θα διατίθενται εισιτήρια ελεύθερης εισόδου στα εκδοτήρια του Μουσείου από τις 5.30 μ.μ.
  • Με τα εισιτήρια ελεύθερης εισόδου, οι επισκέπτες θα μπορούν να περιηγηθούν την Αίθουσα του Παρθενώνα από τις 5.30 μ.μ. έως το κλείσιμο του Μουσείου στις 8 μ.μ.
  • Το χειμερινό ωράριο λειτουργίας* του Μουσείου ξεκινά από την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου 2017.

*Χειμερινό ωράριο λειτουργίας (1η Νοεμβρίου – 31 Μαρτίου): Δευτέρα έως Πέμπτη 9 π.μ. – 5 μ.μ., Παρασκευή 9 π.μ. – 10 μ.μ., Σάββατο & Κυριακή 9 π.μ. – 8 μ.μ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ