Κομοτηνή: Παππούδες σπρίντερ

Array

Ο Ελευθέριος Ταταράκης από τις Σέρρες συστήνεται ως: «Ο παππούς που τρέχει εκατό μέτρα»! Ασχολείται με τον αθλητισμό «από τότε που γεννήθηκα», όπως λέει χαρακτηριστικά σημειώνοντας με χιούμορ . «Τώρα στα γεράματα το γύρισα στο τρέξιμο».

Κομοτηνή: Παππούδες σπρίντερΣτα 74 του χρόνια προπονείται κάθε μέρα και από λίγο. « Προσπαθούμε να είμαστε γεροί, στα πόδια μας και να δίνουμε το καλό παράδειγμα στους νεότερους. Κάνουμε αθλητισμό γιατί για πρωταθλητισμό δεν μας παίρνει πια.» δηλώνει και δεν παραλείπει να στείλει το μήνυμά του, «να ακολουθούν όλοι και ιδιαίτερα οι νέοι και οι νέες, το δρόμο του αθλητισμού γιατί ο χώρος αυτός έχει υγεία, ομορφιά, ο χώρος έξω από τον αθλητισμό, κρύβει παγίδες, είναι τουλάχιστον ύποπτος.»

«Γυμναστείτε ίνα σωθείτε, γιατί αυτός είναι ο δρόμος της μακροζωίας χωρίς μπαστούνια και Π» δηλώνει ο 74χρονος Δημήτρης Ομηρίδης, που 70 χρόνια τώρα γυμνάζεται. Ασχολείται με την χορευτική, ακροβατική, πολεμική τέχνη και έχει κάνει φυσική μυολογία, τρόπο ζωής. «Είτε είμαστε 17, είτε θα πάμε 107.», όπως χαρακτηριστικά δηλώνει. Σπρίντερ, αθλητής των 100 μέτρων, σπεύδει να προτρέψει όλους να ακούμε το σώμα μας. «Όλοι οι άνθρωποι πρέπει να βρουν το δρόμο τους και ο δρόμος τους είναι η σωστή θεραπευτική γυμναστική τους.»

Κομοτηνή: Παππούδες σπρίντερΟ Ηρακλής Βασιλειάδης τρέχει από το 1950. Έχει στη συλλογή του μετάλλια που τότε τα μετάλλια τα καρφίτσωναν στο πέτο των αθλητών, «δεν ήταν με κορδέλα, ήταν με «πιρούνι»», όπως χαρακτηριστικά λέει. Στα 83 του χρόνια συγκεντρώνει ακόμη μετάλλια, συναγωνιζόμενος μάλιστα πολύ μικρότερους σε ηλικία αθλητές . «Να ασχολούνται με τον αθλητισμό και να προσπαθούν. Ό,τι και να συμβαίνει να μην σταματούν ποτέ να σταματούν.» στέλνει το μήνυμά του και απολαμβάνει το χειροκρότημα της εξέδρας.
Τι κι αν τα μαλλιά τους έχουν ασπρίσει και τα χρόνια βαραίνουν την πλάτη τους, εκείνοι φορούν τα αθλητικά τους παπούτσια, βάζουν το σορτσάκι τους και παίρνουν θέση στο ταρτάν και μετά στο βάθρο των νικητών. Παππούδες έτοιμοι για όλα κερδίζουν επάξια το χειροκρότημα των εγγονών τους και συνεχίζουν…
Φώτο: Οι παππούδες σπρίντερ ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος