Κομοτηνή: Η “Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας” επιστρέφει το Μάιο

Η «Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας», εβδομάδα δράσης και προβολής θεμάτων που σχετίζονται με τη Δημόσια Υγεία, “επιστρέφει” στις Π.Ε. της αν.Μ.Θ. Μετά το αναγκαστικό “διάλειμμα” των δύο χρόνων, λόγω της Πανδημίας  του κορονοϊού η αντιπεριφέρεια Κοινωνικής Πολιτικής και Δημόσιας Υγείας σχεδιάζει ήδη το πρόγραμμα των δράσεων και των εκδηλώσεων έχοντας ως στόχο να περάσει σε όσο το δυνατόν περισσότερους το μήνυμα της υγιεινής διατροφής, της άσκησης και της υγείας.

Κομοτηνή: Η “Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας” επιστρέφει το Μάιο
Ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης κος Α.Μωύσιάδης

«Η “Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας” ήταν πολύ σημαντική. Είχε γίνει θεσμός και είχε κατορθώσει να είναι εβδομάδα ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης των κατοίκων όλης της Περιφέρειας» είπε ο κος Αριστείδης Μωϋσιάδης μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (2-3-2022). Όπως είπε, τα τελευταία δύο χρόνια εξ αιτίας της Πανδημίας δεν πραγματοποιήθηκαν αυτές οι δράσεις ενημέρωσης. Τώρα, με την επιστροφή σιγά – σιγά της “κανονικότητας”, θα πραγματοποιηθούν ξανά το 1ο και το 2ο δεκαπενθήμερο του Μαΐου.

«Στόχος μας να λειτουργήσει ξανά από την αρχή η εβδομάδα της Δημόσιας Υγείας με πολλά και σημαντικά θέματα μέσα στα οποία θα περιέχεται και το κομμάτι της διαχείρισης της Πανδημίας» είπε. Ο κος Μωϋσιάδης έκανε λόγο για «μεγάλη Θεματολογία η οποία πραγματικά θα ενδιαφέρει ένα πολύ μεγάλο μέρος των κατοίκων της περιοχής”. ανέφερε δε πως στη συνάντηση που προγραμματίζεται με όλες τις διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας στο γραφείου του Γενικού Διευθυντή Δημόσιας Υγείας θα συν-αποφασιστεί και το  ποιό θα είναι το κεντρικό θέμα.

Επιπτώσεις της Πανδημίας στη σωματική και ψυχική υγεία
Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνεται στα θέματα «ψυχικής υγείας», καθώς, όπως είπε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, οι επιπτώσεις στη σωματική και ψυχική υγεία της πανδημίας ήταν μεγάλες. “Έχουν ανέβει οι δείκτες της ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας” σημείωσε προσθέτοντας ότι “υπήρξαν πάρα πολλές αναφορές που σχετίζονται με τη διατροφή των ανθρώπων που έμειναν στο σπίτι περισσότερες ώρες από ό,τι πριν με αποτέλεσμα να εκδηλώνουν μια βουλιμική συμπεριφορά. Ή και να σημειωθεί αύξηση του αριθμού των υπέρβαρων με επιπτώσεις στη σωματική και ψυχική υγεία».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος