Κινητοποίηση στο ΓΕΛ Βουκολιών για την τοποθέτηση μαθηματικού

Κινητοποίηση στον χώρο του ΓΕΛ Βουκολιών πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας, με μοναδικό αίτημα την τοποθέτηση μαθηματικού.

Όπως επεσήμαναν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί, οι χαμένες διδακτικές ώρες πρέπει να καλυφθούν άμεσα καθώς το μάθημα των μαθηματικών εξετάζεται πανελλαδικά.

Το ψήφισμα του 15μελούς

Στις 17 Ιανουαρίου συνεδρίασε το 15μελες συμβούλιο του Γενικού Λυκείου Βουκολιών και δηλώνουμε το εξής:
Ζούμε και στηρίζουμε μια επαρχιακή περιοχή της Κρήτης, καταγόμαστε από εργατικές και αγροτικές οικογένειες και διεκδικούμε το δικαίωμα ισότιμης μεταχείρισης με τους μαθητές της υπόλοιπης χώρας. Το σχολείο μας επί τρεις μήνες δεν είχε καθηγητή Βιολογίας και αναγκαστήκαμε να προβούμε σε κατάληψη για επίλυση του προβλήματος.
Δυστυχώς, λίγες μέρες μετά, εξαιτίας της τραγικής απώλειας ενός δασκάλου μας, δημιουργήθηκε άλλο ένα σοβαρό πρόβλημα που παραμένει άλυτο. Εδώ και ένα μήνα δεν υπάρχει μαθηματικός στο σχολείο μας με αποτέλεσμα όλοι οι μαθητές να στερούνται τη δυνατότητα να διδαχτούν το μάθημα. Ιδιαίτερα σοβαρό είναι το πρόβλημα για όλους εμάς, επειδή βιώσαμε και τον χαμό ενός δασκάλου που δεν μπορούμε να τον ξεχάσουμε. Δεν αναπληρώνεται το κενό τόσο ψυχολογικά όσο και διδακτικά, ενώ ο χρόνος προς τις πανελλαδικές εξετάσεις κυλάει γρήγορα.
Αισθανόμαστε αδικημένοι γιατί θα κληθούμε να διαγωνιστούμε με άλλους μαθητές από την υπόλοιπη Ελλάδα, οι οποίοι την ίδια στιγμή διδάσκονται μαθηματικά. Γι αυτό απαιτούμε την άμεση τοποθέτηση καθηγητή μαθηματικών στο σχολείο μας!
Το μαθητικό συμβούλιο θα προβεί σε σειρά κινητοποιήσεων, σε συνεργασία με τους γονείς, το Σύλλογο διδασκόντων και την ΕΛΜΕ Χανίων, μέχρι να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα μας.

Το ψήφισμα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γενικού Λυκείου Βουκολιών συνεδρίασε εκτάκτως στις 17 Ιανουαρίου 2020 με αποκλειστικό θέμα το σοβαρό διδακτικό κενό που δημιουργήθηκε στο σχολείο των παιδιών μας, μετά τον θάνατο του καθηγητή των μαθηματικών Ταμπάκη Νικολάου. Ζητούμε από τους αρμόδιους να δώσουν λύση στο πρόβλημα τοποθετώντας άμεσα αναπληρωτή. Δεν μπορούν τα παιδιά μας να οδηγούνται στις Πανελλήνιες εξετάσεις χωρίς καθηγητή και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς να εξαναγκάζονται οι γονείς να καταφεύγουν σε ιδιαίτερα μαθήματα. Για τον λόγο αυτό, σήμερα Δευτέρα 20 Ιανουαρίου στις 12:00 το μεσημέρι προβήκαμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στο χώρο του σχολείου.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΓΕΛ ΒΟΥΚΟΛΙΩΝ

Ένα μήνα μετά την τραγική απώλεια του φίλου, συναδέλφου και μαθηματικού του σχολείου μας, Νικόλαου Ταμπάκη, δεν έχει καλυφθεί το λειτουργικό κενό στο σχολείο . Δεν πραγματοποιούνται τα μαθήματα του σε όλες τις τάξεις και κυρίως στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα της Γ΄ Λυκείου. Καλούμε όλους τους αρμόδιους να προσπαθήσουν, όχι μόνο να αναπληρωθεί το διδακτικό κενό μα και το ψυχολογικό άλγος της απώλειας ενός αγαπημένου δασκάλου, το οποίο δεν βοηθούμε να ξεπεράσουν τα παιδιά μας, καθώς καθημερινά έχουν ΚΕΝΟ την ώρα των μαθηματικών !!!

Κρήτη: Στηρίζει το ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ η Π.Ε.Δ.

Την απόσυρση της απόφασης του υπουργείου Παιδείας με την οποία ανεστάλη η λειτουργία έξι Τμημάτων του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ.), ζητά η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης.
Το θέμα εισηγήθηκε στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΔ Κρήτης το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νίκος Κοκκίνης και αφορά στο κλείσιμο έξι τμημάτων στην Κρήτη, μεταξύ αυτών και το τμήμα Χημικών Μηχανικών, με έδρα τα Χανιά. Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Γιάννης Κουράκης τόνισε ότι, ομόφωνα, η Ένωση ζητά την άρση της απόφασης αναστολής και την ουσιαστική και σαφώς προσδιορισμένη στήριξη του Υπουργείου Παιδείας στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος