«Κυνήγι»… τρούφας διοργανώνει, το Σάββατο 16 Απριλίου, στις 10 το πρωί, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών και καλεί τους λάτρεις της φύσης να δηλώσουν συμμετοχή, να ανακαλύψουν τους κρυμμένους θησαυρούς της υπαίθρου και να ζήσουν από κοντά μια πρωτότυπη γαστρονομική εμπειρία, με φόντο το εμβληματικό τοπίο των Μετεώρων!
Η διοργάνωση εντάσσεται στο πλαίσιο σειράς εκδηλώσεων του Μουσείου, που δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην επαφή με τη φύση και με το μαγευτικό και σχετικά άγνωστο περιβάλλον των μανιταριών, που η φύση έχει χαρίσει απλόχερα στα ελληνικά βουνά και ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή.
Το “κυνήγι” τρούφας δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να αναζητήσουν, να καταγράψουν, να φωτογραφίσουν, να μαζέψουν, να μαγειρέψουν και τελικά να γευτούν, αυτό το «μαγικό» προϊόν, με θέα τα Μετέωρα και μέσα σε καταπράσινο περιβάλλον.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής:
10.00: Αναχώρηση από το Μουσείο
10.30: Έναρξη κυνηγιού
11.15 Μαγείρεμα τρουφομακαρονάδας για τους συμμετέχοντες
12.15 Τέλος κυνηγιού
12.45 Επίσκεψη στο Μουσείο, ξενάγηση, μανιταρογεύσεις
13.30 Τέλος προγράμματος
Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα μετακινηθούν με δικό τους μέσον, ενώ για κάθε πληροφορία μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 24320 24959 ή στο email: info@meteoramuseum.gr
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Λίγα λόγια για το Μουσείο…
Το Μουσείο βρίσκεται στην Καλαμπάκα, πολύ κοντά στην πόλη των Τρικάλων, στη Θεσσαλία. Ένα από τα σημαντικότερα μοναστηριακά συμπλέγματα της χώρας, τα Μετέωρα, βρίσκονται στην περιοχή.
Το Μουσείο περιλαμβάνει πλούσια συλλογή πτηνών και θηλαστικών καθώς και ένα ολοκληρωμένο μουσείο μανιταριών, το πρώτο στο είδος του στην Ελλάδα. Υπάρχουν περίπου 300 είδη ζώων και αρκετές δεκάδες με τα κυριότερα είδη μανιταριών.
Ο τρόπος παρουσίασης των συλλογών, μέσα από διοράματα, αναπαριστά με απόλυτη ακρίβεια το φυσικό περιβάλλον όπου διαβιούν τα ζώα και αναπτύσσονται τα μανιτάρια. Η ποιότητα των εκθεμάτων είναι εξαιρετική. Η τοποθέτησή τους στον χώρο γίνεται σε θεματικές ενότητες, και τα εκθέματα κατανέμονται ανάλογα με τον τύπο του οικοσυστήματος στο οποίο ανήκουν. Για τα μανιτάρια έχει σχεδιαστεί ένας πρωτότυπος τρόπος παρουσίασης, ο οποίος περιλαμβάνει τρεις φάσεις ανάπτυξής τους, παρέχοντας έτσι μια ολοκληρωμένη εικόνα του τρόπου με τον οποίο αναπτύσσονται σε κάθε επιμέρους οικοσύστημα.
Βίντεο σχετικά με τα μανιτάρια της Ελλάδας, που εξετάζει την πλούσια ποικιλομορφία τους και τις διαφορετικές μορφές τους σε σχήματα και χρώματα. Το βίντεο έχει επιμεληθεί ο κ. Γιώργος Κωνσταντινίδης για το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων & Μουσείο Μανιταριών.
Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών
Πίνδου 20, TK 42200, Καλαμπάκα
Τηλ: 2432024959
Fax: 2432024959
e-mail: info@meteoramuseum.gr
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος