Κατακραυγή για την επίθεση στον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών-Έκτακτη Σύνοδος των Πρυτάνεων (video)

Σε παρεμβάσεις που κινούνται σε τρεις άξονες, φύλαξη, έλεγχο της πρόσβασης στις εγκαταστάσεις και αυστηροποίηση ποινών για αδικήματα, τα οποία τελούνται εντός της πανεπιστημιακής κοινότητας, προχωράει η κυβέρνηση, «για την αντιμετώπιση των φαινομένων ανομίας σε δημόσια πανεπιστήμια». Αυτά ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την έναρξη της τηλεδιάσκεψης που είχε με τους Πρυτάνεις, στον απόηχο της επίθεσης που δέχτηκε από αγνώστους, ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Δημήτρης Μπουραντώνης, η οποία προκάλεσε την πανελλήνια κατακραυγή.

Την ενίσχυση της ασφάλειας στα πανεπιστήμια, ώστε να αποτραπούν ανάλογες επιθέσεις στο μέλλον, εισηγήθηκε, άλλωστε, στη σύσκεψη και  ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, κ. Στέλιος Κατρανίδης, όπως είπε ο ίδιος, μιλώντας στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3.

Ο κ. Κατρανίδης θέτει ως προτεραιότητα την ενίσχυση των υπηρεσιών φύλαξης και ασφάλειας των πανεπιστημίων. “Χρειαζόμαστε ένα ειδικό σώμα, που θα μας καθιστά ασφαλείς απέναντι σε τραμπουκικές ενέργειες, το οποίο θα λογοδοτεί στα πανεπιστήμια και όχι στην αστυνομία”, δήλωσε χαρακτηριστικά. Ακόμη, εξήγησε πως ένα επιπλέον μέτρο προστασίας και ασφάλειας, θα μπορούσε να αποτελεί και η χρήση κάρτας εισόδου στα πανεπιστήμια.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος