Τα Ραγκουτσάρια ξεκίνησαν χθες ανήμερα των Θεοφανείων και συνεχίζονται σήμερα Πέμπτη 7 Ιανουαρίου, Αϊ -Γιαννιού, στην πόλη της Καστοριάς, με τα μπουλούκια να ξεχύνονται από νωρίς το απόγευμα σε όλους τους δρόμους και τα σοκάκια της πόλης, με λαϊκές ορχήστρες σε Καστοριανούς παραδοσιακούς ρυθμούς και ξέφρενο αδιάκοπο χορό.
Τα μπουλούκια επισκέπτονται φιλικά σπίτια και σπίτια από εορτάζοντες που είναι ανοιχτά στις απρόσμενες επισκέψεις των μεταμφιεσμένων και τηρούν το έθιμο πειράζοντας και τραβολογώντας τους οικοδεσπότες, οι οποίοι στο τέλος τους κερνούν και ακολουθούν το μπουλούκι.
Χθες το απόγευμα έγινε στο Δημαρχείο Καστοριάς η έναρξη του Καστοριανού Καρναβαλιού, «τα Ραγκουτσάρια», από τον Δήμαρχο Καστοριάς Ανέστη Αγγελή, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και πλήθος κόσμου.
Το αποκορύφωμα των εορταστικών εκδηλώσεων έρχεται αύριο Παρασκευή 8 Ιανουαρίου με την παρέλαση των Ραγκουτσαριών στην οδό Μητροπόλεως (Τσαρσί) και ώρα έναρξης 2 το μεσημέρι.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος