Κ. Τζαβάρας: “Η κυβέρνηση, να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον” (audio)

“Είτε με ΔΝΤ, είτε χωρίς ΔΝΤ, αυτό που ενδιαφέρει την Ελλάδα είναι επιτέλους να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση, με έναν τρόπο που να μην μας εκθέτει απέναντι στους δανειστές, ώστε εκείνο που έπρεπε να έχουμε κάνει εδώ και αρκετούς μήνες, επιτέλους να τελειώσει”, δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Μαρία Γεωργίου και Γιώργο Πίκουλα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας.

“Η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να σταθμίσει τις επιλογές που έχει και, κυρίως μέσα από αυτές τις επιλογές, να βρει έναν τρόπο να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον”, τόνισε.

Ερωτηθείς για την επιστροφή του κου Παπανδρέου στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, ο κος Τζαβάρας ανέφερε: “Ο κος Παπανδρέου ως τι επιστρέφει; Είναι η επιστροφή του απωθημένου; Γιατί μέχρι τώρα όλοι προσπαθούσαν να πάρουν αποστάσεις απέναντι στον Παπανδρέου, ως τον παράγοντα τον πολιτικό που μας οδήγησε σε μια κρίση που με δική του πρωτοβουλία μπήκαμε στο ΔΝΤ. Πολιτικά ενδεχομένως η επιστροφή Παπανδρέου να έχει μια πρακτική αξία, γιατί επειδή έχει ένα αριστερό προφίλ ο κος Παπανδρέου. και αυτό έχει να κάνει με την εμμονή του σε κάποιες αντιδεξιές πρακτικές, ενδεχομένως αποφασίσανε να φτιάξουν ένα νέο συνεταίρο για τη σημερινή κυβέρνηση. Διότι η δήλωση που συνόδευσε την επιστροφή του είχε αυτή την αντιδεξιά υστερία και την προσμονή μιας αριστερής ευρύτερης συμμαχίας των προοδευτικών δυνάμεων.”

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος