Ιταλία: Νεκρούς άφησε εκτροχιασμός αμαξοστοιχίας κοντά στο Μιλάνο (video)

“Υπολογίζουμε ότι ο αριθμός των νεκρών είναι από τρεις ως πέντε βάσει των στοιχείων που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής”, δήλωσε αξιωματούχος της πυροσβεστικής, ενώ τα τηλεοπτικά δίκτυα RaiNews24 και SkyTG24 μετέδωσαν ότι τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τον εκτροχιασμό τρένου κοντά στο Μιλάνο, στη βόρεια Ιταλία. Σε 100 ανέρχονται οι τραυματίες, δέκα εκ των οποίων είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

https://youtu.be/mm8HTP1KDOg

Το τρένο με έξι βαγόνια είχε αναχωρήσει από την Κρεμόνα στις 5:32 και εκτροχιάστηκε λίγο μετά τις 7 κοντά στο Pioltello, περίπου 40 χιλιόμετρα από το Μιλάνο. Τα δύο κεντρικά βαγόνια κατέληξαν σε γωνία 90 μοιρών, ενώ οι διασώστες έπρεπε να αφαιρέσουν κιγκλιδώματα από σκυρόδεμα για να απεγκλωβίσουν επιβάτες, καθώς έγινε πρόσκρουση και σε στύλους που βρίσκονταν δίπλα στις ράγες.

Στο τρένο βρίσκονταν εκατοντάδες άνθρωποι που μετέβαιναν από την πόλη Κρεμόνα στο Μιλάνο για να εργασθούν.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι ο εκτροχιασμός είναι πολύ πιθανό να προκλήθηκε από πρόβλημα στις ράγες, οι οποίες μετακινήθηκαν ελαφρά, όπως συμβαίνει, (υπό τον έλεγχο ηλεκτρονικού συστήματος) όταν πρέπει να περάσει μια δεύτερη αμαξοστοιχία.

Η Trenord αποτελεί κοινό εγχείρημα δύο εταιρειών, της Ferrovie Nord Milano (FNM) και μιας μονάδας της κρατικής εταιρείας σιδηροδρόμων Gruppo Ferrovie dello Stato.

Η FNM επιβεβαίωσε ότι το δυστύχημα σημειώθηκε στο Πιαλτέλο και ότι ο πρόεδρός της Αντρέα Γκιμπέλι μεταβαίνει στον τόπο του δυστυχήματος. Ωστόσο η FNM δεν διευκρινίζει σχετικά με τις απώλειες από το δυστύχημα στη σχετική ανακοίνωσή της.

ΠΗΓΗ: REUTERS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος