«Ιστορίες της Αρκτικής» στην ΕΡΤ2 – Ένα ντοκιμαντέρ που μας μεταφέρει στο βασίλειο των πάγων

Το ντοκιμαντέρ «Ιστορίες της Αρκτικής» (Arctic Tale / Call of the North) μεταδίδεται την Κυριακή των Βαΐων 1η Απριλίου 2018, στις 14:30, από τη συχνότητα της ΕΡΤ2.

«Ιστορίες της Αρκτικής» στην ΕΡΤ2  – Ένα ντοκιμαντέρ που μας μεταφέρει στο βασίλειο των πάγων

Το ντοκιμαντέρ μάς μεταφέρει στην άκρη της Γης και στις πολικές αρκούδες στο βασίλειο των πάγων. Είναι μια ταινία του National Geographic, όπου την αφήγηση κάνει η Κουίν Λατίφα (Queen Latifah). 

Η ταινία ακολουθεί τις ζωές δύο νεογνών, μιας πολικής αρκούδας και μιας φώκιαςΠαρακολουθούμε τη διαδρομή τους από τη γέννησή τους μέχρι την ενηλικίωσή τους, οκτώ χρόνια αργότερα, με όλες τις μάχες επιβίωσης που έχουν στο μεταξύ δώσει. Βλέπουμε ότι οι μητέρες τους δεν κάνουν τίποτα για να τα προστατέψουν από άλλα αρπακτικά ή να τα βοηθήσουν για να μην πεθάνουν στον αγώνα της ζωής.

«Ιστορίες της Αρκτικής» στην ΕΡΤ2  – Ένα ντοκιμαντέρ που μας μεταφέρει στο βασίλειο των πάγων

Η μεγαλύτερη απειλή για τα δύο ζώα είναι η διάσωσή τους, εξαιτίας της σκληρής αλλαγής του κλίματος του φυσικού περιβάλλοντος στον Βορρά, που επισείει την πιθανότητα να μη βρίσκουν τροφή. Το βασίλειο των πάγων, το οποίο τους δίνει ζωή, κυριολεκτικά λιώνει μπροστά τους. Το μέλλον τους εξαρτάται από τους πάγους.

Η ταινία είναι όλη αληθινή και βασίστηκε σε δεκαπεντάχρονες εμπειρίες και παρατηρήσεις στην Αρκτική. Καθετί έχει ελεγχθεί μέσα από τρεις διαφορετικές πηγές από το National Geographic, το οποίο απαιτεί αυστηρή εξονυχιστική έρευνα. Η ταινία μας προκαλεί γέλιο και δάκρυα. Μας επιμορφώνει αλλά και μας διασκεδάζει. Η αφήγηση της Κουίν Λατίφα είναι άμεση, ζεστή και με χιούμορ.

«Ιστορίες της Αρκτικής» στην ΕΡΤ2  – Ένα ντοκιμαντέρ που μας μεταφέρει στο βασίλειο των πάγων

Είναι μια διαφορετική ταινία από ό,τι έχουμε συνηθίσει γιατί παρουσιάζεται από μόνη της σαν μια ιστορία που δεν σταματά για να περιγράψει επιστημονικά γεγονότα και επεξηγήσεις, εκτός από τα γεγονότα και τις πληροφορίες που αποτελούν φυσική συνέπεια της ιστορίας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εμπλέκει το κοινό, βάζοντάς το εδώ και τώρα στη θέση των ζώων.

Σκηνοθεσία: Άνταμ Ράβετς, Σάρα Ρόμπερτσον.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ