Η ισραηλινή εφημερίδα «Yedioth Ahronoth» ανέφερε ότι ο επικεφαλής της Ισραηλινής Υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφάλειας, Ronen Bar, προειδοποίησε τον περασμένο Ιούλιο, τον Πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu, ότι ο πόλεμος θα ήταν αναπόφευκτος στο μέλλον του Ισραήλ εάν δεν αλλάξει κάτι στον τρόπο διοίκησης της χώρας.
Σύμφωνα με την έκθεση, στις 23 Ιουλίου 2023, μία ημέρα πριν η κυβέρνηση ψηφίσει υπέρ της πρώτης μεγάλης νομοθεσίας για τη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος, ο Barr ζήτησε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, στην οποία τον προειδοποίησε ότι «λόγω της αμφιλεγόμενης νομοθεσίας και τις διαιρέσεις που δημιούργησε στην ισραηλινή κοινωνία, οι εχθροί του Ισραήλ είδαν σε αυτό αδυναμία, και επομένως υπάρχει πιθανότητα να εξαπολύσει μια επίθεση που θα οδηγούσε σε πόλεμο».
Η εφημερίδα ανέφερε ότι ο Μπαρ είπε: «Σήμερα σας προειδοποιώ για τον πόλεμο, δεν γνωρίζουμε την ημέρα και την ώρα που θα ξεσπάσει», εξηγώντας ότι αν και ο Μπαρ ήταν βέβαιος ότι το Ισραήλ οδεύει προς τον πόλεμο, πιθανότατα αναφερόταν σε έναν πόλεμο στο βορρά με τη «Χεζμπολάχ» που υποστηρίζεται από το Ιράν, ή σε μια κλιμάκωση στη Δυτική Όχθη και μια τρίτη ιντιφάντα που θα μπορούσε να επεκταθεί αργότερα, και όχι ένας πόλεμος με τη Χαμάς.
Απαντώντας σε όσα αναφέρονται στην έκθεση, το γραφείο του πρωθυπουργού εξήγησε ότι ο Νετανιάχου «δεν έλαβε προειδοποίηση για τον πόλεμο στη Γάζα, ούτε την υποτιθέμενη ημερομηνία που αναφέρεται στο άρθρο και ούτε ένα λεπτό πριν τις 6:29 π.μ. της 7ης Οκτωβρίου .»
Πηγή Yedioth Ahronoth – Μετάφραση Ουαλίντ Ελίας
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος