Ηράκλειο: Στο εδώλιο σήμερα οι «σύγχρονοι δουλέμποροι»

Σήμερα αναμένεται να εκδικαστεί στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση του κυκλώματος διακίνησης μεταναστών, που εξαρθρώθηκε τον Μάρτιο του 2017.

Τότε, αστυνομία και λιμενικό είχαν εντοπίσει στην ευρύτερη περιοχή του Τσούτσουρα Ηρακλείου, τα μέλη του κυκλώματος, αλλά και 112 μετανάστες μέσα σε σπηλιές και ποιμνιοστάσια.

Το εγκληματικό δίκτυο με τέσσερα παρακλάδια, δραστηριοποιούνταν σε Αίγυπτο, Κρήτη, Αθήνα και Ιταλία.

Οι κατηγορίες που βαραίνουν τα μέλη του είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και αφορούν μεταξύ άλλων στη συγκρότηση και διεύθυνση οργάνωσης περισσοτέρων των τριών ατόμων με σκοπό την επιδίωξη διάπραξης κακουργημάτων της εκβίασης, διευκόλυνση παράνομης εισόδου και εξόδου από τη χώρα και της παράνομης μεταφοράς υπηκόων τρίτων χωρών χωρίς τον απαιτούμενο έλεγχο εκ κερδοσκοπίας, μεταφορά από το εξωτερικό και παραλαβή από σημεία εισόδου με σκοπό την προώθηση στο εσωτερικό της χώρας και σε έδαφος κράτους μέλους Ε.Ε. πολιτών τρίτων χωρών.

Η αμοιβή που απαιτούσαν οι σύγχρονοι δουλέμποροι, ανέρχονταν σε 2.000-4.000 ευρώ, κατ’ άτομο, ενώ το παράνομο οικονομικό όφελος που αποκόμιζαν διακινούνταν μέσω εξωτραπεζικού δικτύου και υπερβαίνει τα 760.000 ευρώ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος