Ηράκλειο: Εκδήλωση από την «Πρωτοβουλία Κρήτης ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων»

Η παγκρήτια δικτύωση «Πρωτοβουλία Κρήτης ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων» πραγματοποιεί ενημερωτική εκδήλωση για το θέμα την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020 στις 6:30 το απόγευμα στην αίθουσα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης στο Ηράκλειο.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται:

Σκοπός μας είναι να ανοίξει επιτέλους στην κοινωνία δημόσιος διάλογος για τις εξορύξεις των υδρογονανθράκων, δηλαδή του φυσικού αερίου και του πετρελαίου, από τις θάλασσες της Κρήτης και το δυσοίωνο μέλλον που θεωρούμε ότι επιφυλάσσει για το νησί μας το πετρελαϊκό λόμπι και οι πολιτικοί του υποστηρικτές.

Δυστυχώς οι μόνες απόψεις που ακούγονται μέχρι στιγμής, είναι αυτές που προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι εξορύξεις είναι θέμα εθνικής σημασίας, θα φέρουν οικονομική ανάπτυξη και δεν αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για το περιβάλλον. Ίσως όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Ήρθε η ώρα να ακούσουμε και μια άλλη άποψη. Το θέμα θα αναπτύξουν με τεκμηριωμένο λόγο τρεις εξαιρετικοί ομιλητές, ο κάθε ένας από τη δική του σκοπιά:
– Ο ιστιοπλόος και δυο φορές ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης, θα μιλήσει με θέμα
«Κύματα αλλαγής, ωκεανός από ευκαιρίες για τα παιδιά μας!».
– Ακολουθεί ο Διευθυντής Ερευνών του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), Γεωλόγος και Ωκεανογράφος Χρήστος Αναγνώστου που θα επιχειρήσει να απαντήσει στο ερώτημα: «Τεράστια αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου κάτω από την Κρήτη: αυτό τώρα είναι καλό ή κακό;»
– Τέλος, ο Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και μέλος κινηματικών πρωτοβουλιών για ζητήματα ενέργειας Τάσος Κεφαλάς θα μιλήσει με θέμα «Εξορύξεις υδρογονανθράκων: μύθοι καιπραγματικότητα».
Στην εκδήλωση θα προβληθεί επίσης ολιγόλεπτη ταινία και θα γίνει ελεύθερη συζήτηση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος