120 ερευνητές από 20 διαφορετικά ερευνητικά Ινστιτούτα και Πανεπιστήμια έφτιαξαν ένα καινοτόμο τρόπο για να καταγράψουν την πλούσια βιοπικοιλότητα της Ελλάδας. Πρόκειται για ένα DNA barcoding, το οποίο έχει μια αλληλουχία από τέσσερα διαφορετικά χρώματα, με το κάθε είδος να έχει ξεχωριστή ταυτότητα.
Αυτή η μέθοδος του DNA barcoding μπορεί να βοηθήσει στην αναγνώριση ειδών που είναι δύσκολο να διακριθούν με παραδοσιακές μεθόδους και είναι χρήσιμη για τη μελέτη της βιοποικιλότητας, την προστασία απειλούμενων ειδών και τη διαχείριση οικοσυστημάτων .
Η βιοποικιλότητα μειώνεται με ανησυχητικούς ρυθμούς τα τελευταία χρόνια κυρίως λόγω των ανθρώπινων δραστηριοτήτων, όπως οι αλλαγές στη χρήση της γης, η ρύπανση και η κλιματική αλλαγή. Η ΕΕ αλλά και οι ερευνητές μέσα από τέτοιες ημερίδες προσπαθούν να διασφαλίσουν την αποκατάσταση και την επαρκή προστασία των οικοσυστημάτων του πλανήτη.
Ρεπορτάζ: Παρασκευή Αλμαλιώτη
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος