«Η τέχνη ως θεραπευτική παρέμβαση» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Στο πλαίσιο της ενότητας «Η τέχνη ως θεραπευτική παρέμβαση», το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, με αντικείμενο την εφαρμογή των δημιουργικών τεχνών ως συμπλήρωμα της σύγχρονης θεραπείας των ασθενών, διοργανώνει για την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, στις 21 Ιουνίου, διάλεξη και συναυλία.

Η διάλεξη με τίτλο «Η μουσική ως φάρμακο: Ο Αυλός του Πάνα στο φως της σύγχρονης τομογραφίας» πραγματοποιείται σε κομβική ημέρα για τον πολιτισμό, για να δοθεί έμφαση στον ρόλο της τέχνης στη θεραπεία και στην υγεία.
Η σταθερά αυξανόμενη διάδοση των θεραπειών μέσω της τέχνης δεν καταργεί αλλά συμπληρώνει την ιατρική παρέμβαση και αναβαθμίζει τον ρόλο του πάσχοντος ατόμου ως συμμέτοχου και συν-δημιουργού στη θεραπευτική διαδικασία.
Οι θεραπείες μέσω της τέχνης αποτελούν πλέον διεθνώς αναγνωρισμένες παρεμβάσεις (mind-body therapies) στο πλαίσιο της λειτουργίας κάθε σύγχρονου νοσοκομείου.

«Η τέχνη ως θεραπευτική παρέμβαση» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Μετά τη διάλεξη ακολουθεί συναυλία με έργα του Θανάση Δρίτσα για φωνή και πιάνο με τον ίδιο τον συνθέτη στο πιάνο. Ο γενικός τίτλος της συναυλίας είναι «Χαμηλόφωνες εξομολογήσεις» και θα παρουσιαστούν κύκλοι τραγουδιών του Θανάση Δρίτσα σε στίχους Οδυσσέα Ελύτη, Χρήστου Μπουλώτη, Κώστα Καρτελιά, Νίνας Ναχμία, Θανάση Δρίτσα και Ελευθερίας Ζαμπετάκη.

Τα τραγούδια ερμηνεύουν η Αθηνά Δημητρακοπούλου και ο Δημήτρης Βουτσάς.

Οι διαλέξεις και τα δρώμενα απευθύνονται στο ευρύ κοινό αλλά και σε στελέχη του κόσμου της υγείας. Την επιμέλεια, οργάνωση και τον συντονισμό των παρουσιάσεων και των δρωμένων της ενότητας «Η τέχνη ως θεραπευτική παρέμβαση» έχει ο συνθέτης Θανάσης Δρίτσας.

«Η τέχνη ως θεραπευτική παρέμβαση» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Είσοδος ελεύθερη.
Ημέρα και ώρα εκδήλωσης: 21 Ιουνίου 2018, ώρα 19:00 στο Θέατρο του ΙΜΚ.

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206,Ταύρος
Τηλ. 210 3418550

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ