«Η Μαίρη Πόπινς επιστρέφει» τα Χριστούγεννα στους κινηματογράφους

«Η Μαίρη Πόπινς επιστρέφει» στις κινηματογραφικές αίθουσες, στο ολοκαίνουριο μεταγλωττισμένο και υποτιτλισμένο μιούζικαλ που σκηνοθέτησε ο Ρομπ Μάρσαλ, με την Έμιλι Μπλαντ στον ρόλο της αγαπημένης νταντάς.

Η Μαίρη Πόπινς επιστρέφει για να βοηθήσει τη νέα γενιά των Μπανκς να ξαναβρεί τη χαμένη χαρά και τη μαγεία της ζωής. Σε αυτή την υπερπαραγωγή, το κοινό θα παρασυρθεί στον νοσταλγικό, συγκινητικό, απολαυστικό και μελωδικό κόσμο. Στην ταινία εμφανίζονται επίσης οι Μπεν Γουίσοου, Έμιλι Μόρτιμερ, Τζούλι Γουόλτερς, Κόλιν Φερθ, Μέριλ Στριπ, Άντζελα Λάνσμπερι και Ντικ Βαν Ντάικ.

Η Disney φέρνει σε πέρας ένα υπερφιλόδοξο έργο με ολοκαίνουρια τραγούδια και στολίζει τα φετινά Χριστούγεννα με αξέχαστες δόσεις παραμυθιού, παιδικής φαντασίας και αμετάκλητης ελπίδας ότι όλα, πάντα, θα πάνε καλά, φτάνει να αφεθούμε στη μαγεία.

Η ταινία είναι υποψήφια για 4 Χρυσές Σφαίρες: Καλύτερης Ταινίας (Κωμωδίας ή Μιούζικαλ), Μουσικής για τον Μαρκ Σαϊμάν, Α’ Γυναικείου Ρόλου για την Έμιλι Μπλαντ και Α’ Ανδρικού Ρόλου για τον Λιν Μάνουελ Μιράντα.

Σύνοψη

Αγγλία, δεκαετία 1930. Ο Μάικλ Μπανκς ήταν μικρό παιδί όταν η τέλεια νταντά Μαίρη Πόπινς εμφανίστηκε στη ζωή του, αλλά τώρα πια μεγάλωσε και έχει κάνει τρία δικά του παιδιά. Οι καιροί είναι δύσκολοι στο Λονδίνο της οικονομικής ύφεσης και η οικογένειά του παλεύει να ξεπεράσει μία σημαντική απώλεια. Τα παιδιά του Μάικλ αναλαμβάνουν ευθύνες που τα αναγκάζουν να μεγαλώσουν πριν την ώρα τους, ενώ κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους. Ευτυχώς, τα πράγματα αλλάζουν προς το καλύτερο, όταν η πάντα νέα και αινιγματική νταντά με τις μοναδικές μαγικές ικανότητες εισβάλει στη ζωή τους. Παρέα με τον Τζακ, έναν αιώνια αισιόδοξο φανοκόρο, παρασέρνει τα παιδιά της οικογένειας Μπανκς σε μία σειρά από φαντασμαγορικές περιπέτειες. Το γέλιο, η αγάπη για τη ζωή και η ανεμελιά επιστρέφουν στις καρδιές και το σπιτικό των Μπανκς.

Ήταν πάντα ένα όνειρο για τον Ρόμπ Μάρσαλ να συλλάβει ένα πρωτότυπο μιούζικαλ ειδικά για τον κινηματογράφο. Ο υποψήφιος για Όσκαρ σκηνοθέτης, που ξεκίνησε την καριέρα του στο Broadway ως χορογράφος και σκηνοθέτης, είναι υπεύθυνος για τις επιτυχημένες κινηματογραφικές μεταφορές των Chicago, Nine και Into the Woods και ξέρει καλά πώς να χτίσει ένα μιούζικαλ. Καταλαβαίνει τον κόσμο του σινεμά και τον κόσμο των θεατρικών μουσικών έργων με έναν μοναδικό τρόπο και η επιστροφή της Μαίρη Πόπινς ήταν μια ευκαιρία για αυτόν να τιμήσει την κληρονομιά ενός κλασικού μιούζικαλ της παιδικής του ηλικίας.

«Η Μαίρη Πόπινς ήταν η πρώτη ταινία που είδα ως παιδί και άνοιξε το μυαλό μου στις ταινίες και την αγάπη για τα μιούζικαλ, την περιπέτεια και τη φαντασία» λέει ο Μάρσαλ. «Αλλά όταν μου έκαναν πρόταση να αναλάβω την ταινία, μου φάνηκε απειλητικό, γιατί πώς είναι δυνατόν να ακολουθήσει κανείς ένα τόσο εμβληματικό φιλμ; Αλλά την ίδια στιγμή ήμουν ενθουσιασμένος με την ιδέα να αναλάβω κάτι τέτοιο… δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να κάνω πρωτότυπο μιούζικαλ για το σινεμά».

Ο σκηνοθέτης συνεχίζει: «Αυτή είναι ίσως η πιο προσωπική μου ταινία, γιατί η φύση αυτού που εκφράζει αφορά το παιδί μέσα μας και το να κρατήσουμε την ελπίδα ζωντανή σε δύσκολους καιρούς. Είναι επίσης ιδιαίτερα διαχρονική λόγω της κατάστασης που βιώνουμε σήμερα παγκοσμίως».


«Η Μαίρη Πόπινς επιστρέφει» τα Χριστούγεννα στους κινηματογράφους

Η Μαίρη Πόπινς

Χωρίς τους κατάλληλους ηθοποιούς να ζωντανεύουν τη μαγεία, η ταινία θα ήταν μάταιη. Για τον ρόλο της ιδιότροπης και αινιγματικής νταντάς, οι δημιουργοί είχαν μόνο μια ηθοποιό στο μυαλό: την Έμιλι Μπλαντ. «Είναι μία καταπληκτική ηθοποιός, αστεία, με ζεστή καρδιά, γρήγορο μυαλό και συναίσθημα. Μπορεί επίσης να χορέψει και να τραγουδήσει» λέει Ρόμπ Μάρσαλ. «Η Μαίρη Πόπινς είναι ένας σύνθετος χαρακτήρας, αυστηρή και συγκρατημένη στην επιφάνεια, αλλά τρυφερή και αιώνιο παιδί μέσα της. H Έμιλι μπορούσε να εκφράσει όλα αυτά τα επίπεδα με κομψότητα».

Η ηθοποιός κολακεύτηκε που την επέλεξαν για τον ομώνυμο ρόλο και ήξερε ότι είχε να κάνει με μία πρόκληση, που είναι ένα από τα ζητούμενα της όταν επιλέγει έναν ρόλο. «Η Μαίρη Πόπινς έχει ένα αινιγματικό πλάνο στο μυαλό της και την ίδια στιγμή είναι στιλάτη και ματαιόδοξη, αλλά και αστεία» λέει η πρωταγωνίστρια.

Στην ταινία παίζουν οι Άντζελα Λάνσμπερι και Ντικ Βαν Ντάικ. Η Λάνσμπερι υποδύεται την Κυρία με τα Μπαλόνια, έναν λατρεμένο χαρακτήρα της Π. Λ. Τράβερς. Ο Ντικ Βαν Ντάικ, που εμφανιζόταν και στην πρώτη ταινία, παίζει τον Κύριο Ντωζ, τον νεότερο, τον συνταξιούχο πρόεδρο της τράπεζας που διοικεί ο χαρακτήρας του Φερθ, και γιος του.

Στα 92 του, ο Βαν Ντάικ έχει περισσότερη ενέργεια από κάθε άλλο ηθοποιό. «Τον να τον βλέπεις να δουλεύει είναι σαν να παίρνεις τα καλύτερα μαθήματα από έναν αριστοτέχνη» λέει ο Μιράντα. «Ανάμεσα στις λήψεις τον πυροβολούσα με ερωτήσεις και έλεγε τις καλύτερες ιστορίες. Αυτές ήταν οι πιο γλυκές μέρες στο γύρισμα της ταινίας».

 Από τις 20 Δεκεμβρίου στους κινηματογράφους

Διάρκεια: 130’

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Ρομπ Μάρσαλ

Σενάριο: David Magee

Ηθοποιοί: Έμιλι Μπλαντ, Λιν Μάνουελ Μιράντα, Μπεν Γουίσοου, Έμιλι Mortimer, Julie Walters, Pixie Davies, Nathanael Saleh, Joel Dawson, Colin Firth, Μέριλ Στριπ, Angela Lansbury, Ντικ Βαν Ντάικ

Στην ελληνική μεταγλώττιση ακούγονται: Βάσια Χαχαροπούλου, Άρης Πλασκασοβίτης, Βασίλης Παπαστάθης, Άριελ Κωνσαντινίδη, Πέγκυ Μανωλά, Ορέστης Μαρίζας, Γιάννης Κοιλάκος, Λίλα Μουτσοπούλου, Μαριάνθη Σοντάκη, Τηλέμαχος Κρεβάικας, Ανδρέας Ευαγγελάτος, Στέλιος Ψαρουδάκης, Κώστας Δαρλάσης, Ζωή Ρηγοπούλου

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Dion Beebe, ACS, ASC

Σχεδιασμός Παραγωγής: John Myhre

Κοστούμια: Sandy Powell

Μουσική: Marc Σαϊμάν

Τραγούδια: Scott Wittman, Marc Σαϊμάν

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος