Η Κίνα και η Νικαράγουα επισημοποιούν τις σχέσεις μετά τη ρήξη της Μανάγκουα με την Ταϊβάν

Η Ταϊβάν, εξέφρασε τη λύπη της για τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με τη Νικαράγουα και την «περιφρόνηση» της μακροχρόνιας φιλίας, μεταξύ των δύο λαών από την κυβέρνηση του Ντάνιελ Ορτέγκα, η οποία αποφάσισε να αναγνωρίσει την εδαφική αρχή της «μίας Κίνας» που υπερασπίζεται το Πεκίνο.

Η Κίνα, ανακοίνωσε σήμερα την επανέναρξη των διπλωματικών σχέσεων με τη Νικαράγουα αφού η χώρα της Κεντρικής Αμερικής ανακοίνωσε τη διακοπή των σχέσεών της με την Ταϊβάν, ενεργές από το 1990, και αναγνώρισε την εδαφική αρχή της «μίας Κίνας» που υποστηρίζει το Πεκίνο.

Σε ανακοίνωσή του, το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε την υπογραφή κοινής δήλωσης που θεσπίζει, από σήμερα, «αμοιβαία αναγνώριση» και την αποκατάσταση διπλωματικών σχέσεων «σε επίπεδο πρεσβευτών».

Επιμέλεια: Αθανάσιος Ρούντος 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ