Η Εθνική Βιβλιοθήκη τιμά τον Αλέξανδρο Μωραϊτίδη στο ΚΠΙΣΝ

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, με αφορμή τη συμπλήρωση ενενήντα χρόνων από τον θάνατο του Αλέξανδρου Μωραϊτίδη, τιμά τον Σκιαθίτη συγγραφέα με την εκδήλωση «Αλέξανδρος Μωραϊτίδης (1850-1929)», η οποία πραγματοποιείται την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019, από 19:30 έως 21:30, στον Πύργο Βιβλίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ο Αλέξανδρος Μωραϊτίδης σκιάστηκε για χρόνια και καιρούς από τον τριτεξάδελφό του, Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, ο οποίος μία και μόνη φορά τον μνημονεύει αστραπιαία με το βαπτιστικό του όνομα. Ο Μωραϊτίδης, όμως, τον τιμά πολλαπλά. Άκακος, με γραφή φαινομενικά απλή, αλλά δραστική. Ερωτευμένος με τη θάλασσα και ακούραστος ταξιδιώτης. Φέτος συμπληρώνονται ενενήντα χρόνια από τον θάνατό του. Οι φίλοι του έχουν πληθύνει και θα τον τιμήσουν σε αρκετές πόλεις. Ο Μωραϊτίδης που έγραψε και αθηναϊκά διηγήματα, αγάπησε πολύ και το Φάληρο.

Είσοδος ελεύθερη

Ομιλητές:

Ν. Δ. Τριανταφυλλόπουλος, Φιλόλογος: «Εγώ ο θαλασσινώτερος των Ελλήνων»

Αρετή Βασιλείου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νεοελληνικού Θεάτρου, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Πατρών: «Οι τόποι της μνήμης του Αλέξανδρου Μωραϊτίδη»

Λάμπρος Βαρελάς, Αναπληρωτής Καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας, ΑΠΘ: «Αλέξανδρος Μωραϊτίδης, ο μαΐστορας των λογοτεχνικών ειδών»

Συντονίζει ο Σταύρος Ζουμπουλάκης

Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος-ΚΠΙΣΝ

Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα

www.nlg.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος