Η παιδική και η εφηβική λογοτεχνία στα χρόνια της οθόνης και της τεχνητής νοημοσύνης

Η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης συμβάλλει στην τόνωση της φιλαναγνωσίας φέρνοντας σε επαφή χιλιάδες μαθητές με το βιβλίο αλλά και τους δημιουργούς του. Στις οργανωμένες επισκέψεις που συνεχίστηκαν και σήμερα (17/5) συμμετέχουν φέτος 60 σχολεία και πάνω από 2.500 μαθητές.

Η εκδότρια Έλενα Πατάκη, με εμπειρία πάνω από 30 χρόνια στον χώρο του βιβλίουμίλησε στην εκπομπή “Μέρα με Χρώμα” της ΕΡΤ3 για τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να κάνουμε τους εφήβους να συνεχίσουν να διαβάζουν μεγαλώνοντας, αφήνοντας για λίγο στην άκρη τα… κινητά και τα τάμπλετ. “Έχει τεράστια σημασία το παράδειγμα που δίνουμε και όχι αυτό που τους λέμε, όχι δηλαδή το να τους λέμε απλά “πρέπει να διαβάζεις”. Υπάρχουν μάλιστα και δύο σχετικές έρευνες που αποδεικνύουν το γεγονός αυτό. Το διάβασμα δημιουργεί θετικά συναισθήματα στον αναγνώστη, στα παιδιά και έτσι θέλουν να το επαναλάβουν. Μπορούμε λοιπόν ειδικά το καλοκαίρι ή όποτε υπάρχει χρόνος να διαβάζουμε μαζί με τα παιδιά μας δημιουργώντας αναμνήσεις “, τόνισε η ίδια αναφερόμενη στους γονείς που δίνουν το έναυσμα για διάβασμα και αποτελούν το πρότυπο φιλαναγνωσίας των παιδιών τους.

Οι μικροί και μεγαλύτεροι φίλοι του βιβλίου με φίλους και γονείς απόψε και στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις βιβλίων, συναντήσεις με συγγραφείς, εικονογράφους και εμψυχωτές, θεατρικά, μουσικά και εικαστικά δρώμενα, εργαστήρια κ.ά. που θα οργανώσουν εκδοτικοί οίκοι και πολιτιστικοί φορείς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος