Η Φιλαρμονική του Ισραήλ, υπό τον Ζούμπιν Μέτα, στο Μέγαρο (video)

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την τελευταία εμφάνισή της στην Αθήνα, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Ισραήλ επανακάμπτει… δριμύτερη στο Μέγαρο με δύο εμφανίσεις το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, στις 9 το βράδυ, στην αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, πάντοτε υπό τη διεύθυνση του Ζούμπιν Μέτα.

Η Φιλαρμονική του Ισραήλ, στις συναυλίες της στο ΜΜΑ με τις οποίες εγκαινιάζεται η νέα καλλιτεχνική περίοδος 2016-17, ερμηνεύει δύο διαφορετικά προγράμματα. Την πρώτη βραδιά (17/9) παρουσιάζει έργα Τσαϊκόφσκι, Σούμπερτ και Σούμαν (σολίστ, ο τσελίστας Μαρσέλ Μπέργκμαν), ενώ για τη δεύτερη (18/9) έχει επιλέξει αποκλειστικά συνθέσεις Ρίχαρντ Στράους.

Η Φιλαρμονική του Ισραήλ, υπό τον Ζούμπιν Μέτα, στο Μέγαρο (video)

Ακούγονται, μεταξύ άλλων, τα αριστουργηματικά Τέσσερα τελευταία τραγούδια που ερμηνεύει η πολυβραβευμένη Αμερικανίδα σοπράνο Κριστίν Λιούις. Η μετάκληση της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Ισραήλ πραγματοποιείται χάρη στη γενναιόδωρη χορηγία Έλληνα του εξωτερικού, ο οποίος επιθυμεί η δωρεά του να παραμείνει ανώνυμη.

Tιμές εισιτηρίων

21 € (Ζώνη Γ) ● 38 € (Ζώνη Β) ● 55 € (Ζώνη Α) ● 75 € (Διακεκριμένη Ζώνη)

Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ: 10 € ● Πολύτεκνοι, 65+: 14 €

Πληροφορίες

Τηλ. 210 72.82.333

Μέγαρο Μουσικής

www.megaron.gr


Το πρόγραμμα

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου

Τσαϊκόφσκι, Σούμαν, Σούμπερτ

Με κεντρικό άξονα τον ευρωπαϊκό Ρομαντισμό, όπως αυτός εκφράστηκε μέσα από τις συνθέσεις του Τσαϊκόφσκι, του Σούμαν και του Σούμπερτ, το πρόγραμμα  της πρώτης συναυλίας της Φιλαρμονικής του Ισραήλ στο Μέγαρο αναδεικνύει γνωστές αλλά και λιγότερο γνωστές σελίδες της πλούσιας εργογραφίας τους.

Η βραδιά αρχίζει με το αισθαντικό Andante cantabile σε σι ύφεση μείζονα, αρ. 1, για βιολοντσέλο και ορχήστρα, έργο ΙΙ, του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι (1840-1893) και κλείνει με το περίφημο Κομμάτι κοντσέρτου για τέσσερα κόρνα και ορχήστρα, έργο 86 του Ρόμπερτ Σούμαν (1810-1856), με σολίστ τους Τζέιμς Κοξ, Γιοέλ Αμπαντί, Μάικλ Σλάτκιν και Ιταμάρ Λέσεμ. Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας, το κοινό έχει την ευκαιρία να απολαύσει τη Συμφωνία σε ντο μείζονα αρ. 9, D 944, γνωστή και ως «Μεγάλη», του Φραντς Σούμπερτ (1707-1828).

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου

Ρίχαρντ Στράους

Η δεύτερη βραδιά της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Ισραήλ στο Μέγαρο είναι αφιερωμένη εξ ολοκλήρου σε μια από τις σπουδαιότερες συνθετικές μορφές του 20ού αιώνα, στον Ρίχαρντ Στράους (1864-1949). Η αυλαία ανοίγει με το πανέμορφο μουσικό παραμύθι Τα φαιδρά καμώματα του Τιλ Όυλενσπιγκελ, έργο 28, που πρωτοπαρουσιάστηκε το 1895.

Από το αφιέρωμα δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα Τέσσερα τελευταία τραγούδια για υψίφωνο και ορχήστρα, τα οποία ερμηνεύει η Αμερικανίδα λυρική σπίντο σοπράνο Κριστίν Λιούις. Ο επίλογος της δεύτερης συναυλίας ανήκει στο τονικό ποίημα για μεγάλη ορχήστρα Η ζωή ενός ήρωα, έργο 40.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος