H Φιλαρμονική Ορχήστρα της Χανγκτσόου στο Μέγαρο Μουσικής

H Φιλαρμονική Ορχήστρα της Χανγκτσόου δίνει συναυλία τη Δευτέρα 16 Απριλίου, στις 8.30 το βράδυ, μαζί με τον σολίστα Ning Feng, στην αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής.

H Φιλαρμονική Ορχήστρα της Χανγκτσόου στο Μέγαρο Μουσικής

Είναι μια αναδυόμενη καλλιτεχνική δύναμη της Κίνας που έχει ανοίξει με αυτοπεποίθηση την πύλη προς τον δυτικό μουσικό πολιτισμό. Η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Χανγκτσόου (Hangzhou Philharmonic Orchestra-HPO) έχει αναγνωριστεί ως ένα από τα πλέον διακεκριμένα κινεζικά σύνολα από έγκριτα έντυπα όπως το Musical America και, μέσα σε εννιά χρόνια από την ίδρυσή της (2009), έκανε αισθητή την παρουσία της αναπτύσσοντας ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων: συναυλίες συμφωνικής μουσικής και μουσικής δωματίου, παραστάσεις όπερας και μπαλέτου, μουσική για τον κινηματογράφο, ηχογραφήσεις.

Επικεφαλής της είναι ο Yang Yang [Γιανγκ Γιανγκ], ένας νεαρός αρχιμουσικός που εντυπωσίασε το ευρωπαϊκό κοινό το 2006, αποσπώντας α΄ βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό διεύθυνσης ορχήστρας «Δημήτρης Μητρόπουλος» στην Αθήνα. Με τη Φιλαρμονική της Χανγκτσόου, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής της περιοδείας, συμπράττει ο βραβευμένος Κινέζος βιολονίστας Ning Feng [Nινγκ Φενγκ], ένας σολίστ παγκόσμιας ακτινοβολίας με ένθερμο κοινό διεθνώς. Στην εμφάνισή του στην αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης ερμηνεύει το υψηλών απαιτήσεων Πρώτο κοντσέρτο για βιολί του Ντμίτρι Σοστακόβιτς. Το πρόγραμμα της βραδιάς συμπληρώνουν η Εισαγωγή από την όπερα Ο Ιπτάμενος Ολλανδός του Ρίχαρντ Βάγκνερ και οι Συμφωνικοί χοροί του Σεργκέι Ραχμάνινοφ.
Η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο των πολιτιστικών ανταλλαγών του έτους Ελλάδας-Κίνας.

H Φιλαρμονική Ορχήστρα της Χανγκτσόου στο Μέγαρο Μουσικής

Το πρόγραμμα

Α΄ μέρος

Richard Wagner (1813-1883)
Ο Ιπτάμενος Ολλανδός (Εισαγωγή)

Ντμίτρι Σοστακόβιτς (1906-1975)
Κοντσέρτο για βιολί αρ. 1 σε λα ελάσσονα, έργο 77

Β΄ μέρος
Σεργκέϊ Ραχμάνινοφ (1873-1943)
Συμφωνικοί χοροί, έργο 45

Τιμές εισιτηρίων
9 € (Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+, πολύτεκνοι) – 12 € (Ζώνη Ε) – 18 € (Ζώνη Δ) – 26 € (Ζώνη Γ) – 32 € (Ζώνη Β) – 38 € (Ζώνη Α) – 45 € (Διακεκριμένη Ζώνη)

Μέγαρο Μουσικής
Τηλ. 210 7282333

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος