Γουατεμάλα: Στον κάλαθο των αχρήστων 1 εκατ. δόσεις του Sputnik V που έληξαν – Τους αντιεμβολιαστές κατηγορεί η κυβέρνηση

Προσάπτοντας την ευθύνη σε οργανώσεις αντιεμβολιαστών σε δραματικούς τόνους η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η ημερομηνία λήξης ενός εκατομμυρίου δόσεων του εμβολίου Sputnik V κατά της COVID-19, που είχε αγοράσει η Γουατεμάλα από τη Ρωσία, παρήλθε χθες Δευτέρα.

«Δυστυχώς, πρέπει να αντιμετωπίσουμε  την απόρριψη του εμβολιασμού από μεγάλο μέρος του πληθυσμού», είπε ο υπουργός Υγείας

Σύμφωνα με τις αρχές, η εκστρατεία ανοσοποίησης στη χώρα της κεντρικής Αμερικής με 17 εκατομμύρια κατοίκους έχει υποστεί πλήγμα από «μύθους και φήμες» και το υγειονομικό προσωπικό έχει ενίοτε γίνει στόχος επιθέσεων σε κάποιες κοινότητες.

Οι 1.062.412 ληγμένες δόσεις του ρωσικού εμβολίου –το οποίο δεν έχει ακόμη εγκριθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας– αποτελούσαν μέρος της παρτίδας 8 εκατ. δόσεων που αγόρασε η Γουατεμάλα τον Απρίλιο από τη Ρωσία έναντι 79,6 εκατ. δολαρίων (71 εκατ. ευρώ).

Ως αυτό το στάδιο, μόλις 5,6 εκατ. πολίτες έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της COVID-19 στη Γουατεμάλα, που μετρά 17.000 νεκρούς εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος