Γιουνάιτεντ, Ρόμα και Βιγιαρεάλ φαβορί για πρόκριση στους «4» του Europa League

Τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στα ημιτελικά του Europa League έχουν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Ρόμα και η Βιγιαρεάλ που κέρδισαν στα πρώτα ματς της φάσης των «8» εκτός έδρας, ενώ και η Σλάβια Πράγας απέσπασε ισοπαλία από την Άρσεναλ στο «Εμιρέιτς». Η Γιουνάιτεντ νίκησε με 2-0 την Γρανάδα, η Ρόμα επικράτησε με 2-1 του Άγιαξ, ενώ η Βιγιαρεάλ κέρδισε στην Κροατία την Δυναμό Ζάγρεμπ με 1-0.

Αναλυτικά:

Αναμφισβήτητα τη μεγαλύτερη νίκη πέτυχε η Ρόμα στην «Αρένα Γιόχαν Κρόιφ», όπου αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από τον Άγιαξ, κατάφερε στο δεύτερο μέρος να φέρει τα πάνω κάτω και να φύγει νικήτρια από το Αμστερνταμ με 2-1. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ το σκορ ήταν στο 1-0, ο «Αίαντας» έχασε τεράστια ευκαιρία για να πάρει… αέρα δύο τερμάτων, με τον Τάντιτς να μη μπορεί να νικήσει από την «ασβεστένια βούλα» τον κορυφαίο παίκτη των «Ρωμαίων» στο ματς, Πάου Λόπεθ.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πέτυχε δύο γκολ, ένα σε κάθε ημίχρονο, με τους Ράσφορντ και Μπρούνο Φερνάντες και, πλέον, έδωσε διαδικαστικό χαρακτήρα στη ρεβάνς με την Γρανάδα στο «Ολντ Τράφορντ» την ερχόμενη Πέμπτη.

Το πέναλτι-γκολ του Μορένο ήταν αρκετό για την Βιγιαρεάλ να περάσει από το Ζάγκρεμπ με 1-0 επί της Ντιναμό, η οποία προερχόταν από την τεράστια έκπληξη επί της Τότεναμ στην φάση των «16».

Και με το παραπάνω η Σλάβια Πράγας απέδειξε ότι η πρόκρισή της επί της Ρέινζερς στον προηγούμενο γύρο δεν ήταν διόλου τυχαία. Οι Τσέχοι πήραν «χρυσό» 1-1 στο «Εμιρέιτς» με την Άρσεναλ, που ενώ προηγήθηκε στο 86΄ δεν κατάφερε να κρατήσει το υπέρ της αποτέλεσμα.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ των πρώτων προημιτελικών του Europa League:

Αρσεναλ (Αγγλία)-Σλάβια Πράγας (Τσεχία) 1-1 (86΄ Πεπέ – 90΄+4 Χόλες)

Αγιαξ (Ολλανδία)-Ρόμα (Ιταλία) 1-2 (39΄ Κλάασεν – 57΄ Πελεγκρίνι, 87΄ Ιμπάνιες)

Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία)-Βιγιαρεάλ (Ισπανία) 0-1 (44΄πεν. Μορένο)

Γρανάδα (Ισπανία)-Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ (Αγγλία) 0-2 (31΄ Ράσφορντ, 90΄πεν. Φερνάντες)

Οι ρεβάνς θα διεξαχθούν στις 15 Απριλίου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος