«Γδύστε τη μαμά!» του Λευτέρη Γιοβανίδη στον “Ελληνικό Κόσμο”

Η σύγχρονη κωμωδία του Γάλλου συγγραφέα Sebastien Thiery «Γδύστε τη μαμά!», σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη, παρουσιάζεται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου, στις 9 το βράδυ, και το Σάββατο 6 Ιανουαρίου, στις 9 το βράδυ.

Ο Λευτέρης Γιοβανίδης, με μια δυνατή ομάδα ηθοποιών, ανεβάζει το τελευταίο έργο του Sebastien Thiery «Γδύστε τη μαμά!», που έκανε πρεμιέρα το 2013 στο Παρίσι και παίζεται ακόμα και τώρα με επιτυχία. Οι παραστάσεις τελειώνουν το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018.

Με την ανατρεπτική του φαντασία ο Thiery παρουσιάζει στο έργο αυτό μια απίστευτη, εξωπραγματική, κωμική κατάσταση, καταλήγοντας να μας μιλήσει για τα πιο σοβαρά και ουσιώδη θέματα που απασχολούν κάθε σύγχρονο άνθρωπο.

Λίγα λόγια για το έργο

Ένα βράδυ στο σπίτι του, ο Ζαν Λουί (Σταύρος Σβήγκος) διαπιστώνει ότι η καρδιά του δεν χτυπάει πια. Καλεί τον Μισέλ (Δημήτρης Μακαλιάς), τον καλύτερο του φίλο, κτηνίατρο, για να τον βοηθήσει. Στο παιχνίδι μπαίνει η σύζυγός του Βαλερί (Πηνελόπη Αναστασοπούλου), ειδική στις εναλλακτικές θεραπείες και τις μεταφυσικές αναζητήσεις. Η Βαλερί καλεί τον μάγο γιατρό (Σωκράτης Πατσίκας) από το Σαχέλτη Αφρικής, ο οποίος κατέχει την άκρη του μυστηρίου και τους ζητά να βρουν τη μητέρα του Ζαν (Πηνελόπη Πιτσούλη).
Ο χρόνος τελειώνει, η καρδιά θα χτυπήσει ξανά;

Ο συγγραφέας, που είναι σκηνοθέτης και ηθοποιός, θεωρείται ανανεωτής της γαλλικής εμπορικής κωμωδίας. Τα έργα του, με συνεχείς ανατροπές, φρενήρεις ρυθμούς, περιγράφουν μοναδικές, πρωτότυπες καταστάσεις και τονίζουν τον παραλογισμό της καθημερινότητας.
Ο Sebastien Thiery έχει βραβευτεί με το βραβείο Μολιέρου καλύτερης κωμωδίας.

«Γδύστε τη μαμά!» του Λευτέρη Γιοβανίδη στον “Ελληνικό Κόσμο”

Συντελεστές
Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος
Σκηνοθεσία-διασκευή: Λευτέρης Γιοβανίδης
Σκηνικά: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Κοστούμια: Μαρία Παπαδοπούλου
Μουσική: Σπύρος Γραμμένος
Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος
Δραματολόγος: Αναστασία Τζέλλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Στέβη Κουτσοθανάση
Διεύθυνση παραγωγής: Αργυρώ Δεληζώνα

Παίζουν οι ηθοποιοί (με σειρά εμφάνισης):
Σταύρος Σβήγκος, Δημήτρης Μακαλιάς, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Σωκράτης Πατσίκας, Πηνελόπη Πιτσούλη

Διάρκεια παράστασης: 100’ (χωρίς διάλειμμα)

Τιμές εισιτηρίων
Παρασκευή
Κανονικό εισιτήριο: 16€
Φοιτητικό/Νεανικό Ανέργων: 12€
Σάββατο
Κανονικό εισιτήριο: 18€
Φοιτητικό/Νεανικό Ανέργων: 12€

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Πειραιώς 254, Ταύρος
Τηλ: 212 254 0300

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ