Γ. Παπακωσταντής: Δεν θα σταματήσει εύκολα η οπλοχρησία στην Κρήτη (audio)

Τα όπλα μιλούν συχνά στην Κρήτη και συχνά τα λόγια τους είναι θανατερά. όμως δε φταίνε τα όπλα, φταίνε τα χέρια που τα κρατούν. Όλα τα όπλα, νόμιμα ή παράνομα, έχουν μια ιδιότητα συγκεκριμένη. Είναι εργαλεία θανάτου, επεσήμανε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων ο εγκληματολόγος και συγγραφέας Γιώργος Παπακωσταντής, ο οποίος υπήρξε αξιωματικός της ΕΛΑΣ.

Με αφορμή το διπλό φονικό στα Ανώγεια, αλλά και την πιο πρόσφατη αιματηρή συμπλοκή στα Ζωνιανά, ο κ. Παπακωσταντής τονίζει ότι το ζήτημα της οπλοφορίας και της οπλοκατοχής στην Κρήτη, δεν απαντάται με αστυνομικά μόνο μέτρα. Μπορεί η ΕΛΑΣ να αναπτύξει πιο έξυπνες μεθόδους προσέγγισης του προβλήματος, ωστόσο δεν αρκεί μόνο η αστυνομική παρουσία, επισημαίνει ο κ. Παπακωσταντής, ο οποίος εκτιμά ότι είναι αναγκαίο να αναπτυχθούν μέτρα, πρακτικές και πολιτικές σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα με κρίσιμο παράγοντα την ενεργοποίηση της Περιφέρειας και της Αυτοδιοίκησης.

Μετά την καραντίνα και μέσα σε λίγες μόνο ημέρες, είχαμε πέντε θανατηφόρα τροχαία και δύο αιματηρές συμπλοκές, αναφέρει χαρακτηριστικά. Το θέμα είναι η αλλαγή νοοτροπίας, που θα οδηγήσει την κοινωνία σε μια άλλη διαχείριση των θεμάτων της.

Στην Κρήτη, εντείνεται για άλλη μια φορά ο προβληματισμός γύρω από συμπεριφορές που κατ’ επανάληψη αποδεικνύονται συχνά μοιραίες, αναπαράγοντας τη λανθασμένη μα και εμπεδωμένη για κάποιους αντίληψη ότι η βία και η ανομία είναι θεμιτή προκειμένου να πετύχουν τους στόχους τους ή και να κυριαρχήσουν σε μια περιοχή.

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Παπακωσταντή στην ΕΡΤ Χανίων:

Ρεπορτάζ: Κ. Πολύζου – Ηλ. Επεξεργασία: Β. Χειμώνας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος