Γ. Κύρτσος: Κατέθεσα μήνυση εναντίον αυτών που έστησαν τους κοριούς σε βάρος μου

Array

Μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών κατέθεσε για την παρακολούθησή του ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος. Σε δήλωσή του ο κ. Κύρτσος είπε «Κατέθεσα μήνυση εναντίον αυτών που έστησαν τους κοριούς σε βάρος μου. Αντιδρώ ως Έλληνας Πολίτης γιατί θεωρώ ότι καταπατώνται τα συνταγματικά και δημοκρατικά μου δικαιώματα».

Ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος υπέβαλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, μήνυση κατά της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και συγκεκριμένα κατά του πρώην διοικητή της Παναγιώτη Κοντολέοντα, της εισαγγελέως Εφετών διορισμένης στην ΕΥΠ, Βασιλικής Βλάχου και Ευαγγελίας Γεωργακοπούλου, αξιωματικός της ΕΛΑΣ στην ΕΥΠ, για τη νόμιμη επισύνδεση του κινητού του, βάσει τουλάχιστον του δημοσιεύματος της Euractiv, σύμφωνα με το οποίο ο ίδιος, όσο και ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλογλου παρακολουθούνταν τα τηλέφωνά τους από την ΕΥΠ. Στη μήνυσή  του κάνει λόγο για 9 νόμιμες επισυνδέσεις από ΕΥΠ σε διάστημα 18 μηνών.

Ολόκληρη η δήλωση του Γιώργου Κύρτσου

Εξερχόμενος ο κ. Κύρτσος από την Εισαγγελία Πρωτοδικών δήλωσε: ««Κατέθεσα μήνυση εναντίον αυτών που έστησαν τους κοριούς σε βάρος μου. Αντιδρώ ως Έλληνας Πολίτης, γιατί θεωρώ ότι καταπατώνται τα συνταγματικά και δημοκρατικά μου δικαιώματα. Φυσικά αντιδρώ και ως Ευρωβουλευτής γιατί έχουμε φτάσει στο σημείο να συμμετέχω στην επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και να θεωρούμαι ύποπτος, επικίνδυνος μάλλον για την εθνική ασφάλεια στην πατρίδα μου. Αυτά είναι απαράδεκτα και ελπίζω η δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Φυσικά θα δώσω και μια ευρωπαϊκή συνέχεια στην υπόθεση»

Ο δικηγόρος του Γιώργου Κύρτσου, Γιάννης Ματζουράνης δήλωσε:

«Με τη σημερινή δήλωση ο κ. Κύρτσος ζητά από τους αρμόδιους εισαγγελείς να πράξουν το καθήκον τους. Να κλείσουν τα αυτιά τους σε άνωθεν εντολές και υποδείξεις και να αντισταθούν σε πιέσεις. Με την ελπίδα να μην λειτουργήσουν ως νομικοί σύμβουλοι της ΕΥΠ και της Cosmote».

Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος