“Φύλλα ελιάς” με σπανάκι σε μεσογειακή σάλτσα

Ο chef Κώστας Κωβαίος μαγειρεύει για τη Ραδιοτηλεόραση “φύλλα ελιάς” (ένα ιδιαίτερο ζυμαρικό που μας έρχεται από τις Γκαγκάλες του Ηράκλειου της Κρήτης) και σπανάκι σε μεσογειακή σάλτσα.

“Το ζυμαρικό αυτό με προέλευση τις Γκαγκάλες Ηρακλείου Κρήτης, από την πρώτη στιγμή μου κίνησε το ενδιαφέρον. Κυρίως λόγω του ιδιαίτερου σχήματος του και μετά λόγω της γεύσης του. Μπήκε σχεδόν αμέσως στα μενού μου και αγαπήθηκε ιδιαίτερα από τους πελάτες του εξωτερικού, που εκτίμησαν το ιδιαίτερο σχήμα του φύλλου ελιάς και την απλότητα και καθαρότητα της συνταγής” (chef Κώστας Κωβαίος)

“Φύλλα ελιάς” με σπανάκι σε μεσογειακή σάλτσα
“Φύλλα ελιάς” με σπανάκι σε μεσογειακή σάλτσα. Από τον chef Κωνσταντίνο Κωβαίο

Υλικά

  • 500 γραμμ. ζυμαρικά
  • 100 γραμμ. νεαρά φύλλα σπανάκι
  • 80 γραμμ. λιαστή ντομάτα
  • 200 γραμμ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 50 γραμμ. κάπαρη
  • 50 γραμμ. ελιές Καλαμών εκπυρηνωμένες σε φέτες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 200 ml ζωμός λαχανικών
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό για 4-5’. Τα κρυώνουμε,σουρώνουμε καλά και λαδώνουμε απαλά με λίγο ελαιόλαδο.
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμυδάκια με το σκόρδο για 1-2’.Προσθέτουμε και τα ντοματίνια και σοτάρουμε για 1’ ακόμα.
  3. Προσθέτουμε το ζωμό και δίνουμε μια βράση. Βάζουμε τις λιαστές ντομάτες,τις ελιές και την κάπαρη και βράζουμε για 2-3’.
  4. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε απαλά.Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και ρίχνουμε το σπανάκι. Ανακατεύουμε απαλά και αφαιρούμε από τη φωτιά.
  5. Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με το σχοινόπρασο και τριμμένη γραβιέρα.

**Ο Κωνσταντίνος Κωβαίος είναι Chef de Cuisine σε μεγάλο ξενοδοχείο στη Γλυφάδα και παράλληλα γράφει συνταγές για το site της ΕΡΤ και το rockyourlife.gr . Συνεργάζεται με την ομάδα της BeerBartender. Είναι μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων. Επίσης, είναι μέλος της επιτροπής αξιολόγησης των Olymp Taste Awards. Έχει εργαστεί σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.

“Φύλλα ελιάς” με σπανάκι σε μεσογειακή σάλτσα
“Φύλλα ελιάς” με σπανάκι σε μεσογειακή σάλτσα. Από τον chef Κωνσταντίνο Κωβαίο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ