Φιλέτο Wellington

Ένα πιάτο κλασικό και διάσημο το οποίο ενδείκνυται για το εορταστικό σας μενού. Εάν δεν έχετε δοκιμάσει μέχρι σήμερα το φιλέτο Wellington, αξίζει να το κάνετε έστω και μια φορά. Είναι ένα πλούσιο και ντελικάτο έδεσμα το οποίο θα κάνει τη διαφορά στο εορταστικό τραπέζι. Τη συνταγή μάς δίνει ο Ηλίας Ιωσηφέλης, chef στη Ναυτιλιακή Λέσχη Εφοπλιστών. 

Υλικά (για 4 άτομα)

  • Φιλέτο μοσχάρι 1 κιλό
  • Κρεμμύδι 1 μέτριο τεμάχιο
  • Μανιτάρια, 300 γραμμάρια
  • Μπέικον 250 γραμμάρια
  • Εστραγκόν 20 γραμμάρια
  • Αλεύρι 50 γραμμάρια
  • Βούτυρο 50 γραμμάρια
  • Γάλα,  300 γραμμάρια
  • Μαϊντανός, 1/2 ματσάκι
  • Σφολιάτα εργαστηρίου, 800 γραμμάρια
  • 1 αυγό

Εκτέλεση

  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια, το 1/3 του μπέικον και τα σοτάρουμε με το βούτυρο.
  • Έπειτα, ρίχνουμε το αλεύρι και εν συνεχεία το γάλα.
  • Κατόπιν καρυκεύουμε και ρίχνουμε τον μαϊντανό και το εστραγκόν. Μόλις δέσει η φάρσα ειναι έτοιμη την βάζουμε στην άκρη.
  • Καθαρίζουμε το φιλέτο και το αλατοπιπερώνουμε.
  • Το πουδράρουμε με αλεύρι και το θωρακίζουμε σε καυτό λάδι.
  • Ανοίγουμε τη σφολιάτα και στρώνουμε φέτες μπέικον.
  • Έπειτα, απλώνουμε τη μισή φάρσα που έχουμε ετοιμάσει και βάζουμε στο κέντρο το φιλέτο.
  • Απλώνουμε την υπόλοιπη φάρσα και το υπόλοιπο μπέικον. Τυλίγουμε με προσοχή ώσπου να ετοιμάσουμε ένα φρατζολάκι.
  • Ψήνουμε στους 180 Κελσίου για 40-45 λεπτά.
  • Αν θέλουμε το φιλέτο μας καλοψημένο, το αφήνουμε πιο πολύ στον φούρνο.
  • Σερβίρουμε με πατατούλες και σάλτσα ψητού ή κόκκινου κρασιού.
Φιλέτο Wellington
Φιλέτο Wellington -Συνταγή του Ηλία Ιωσηφέλη, chef στη Ναυτιλιακή Λέσχη Εφοπλιστών
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ