Το φεστιβάλ off-off Athens για νέες θεατρικές ομάδες στο Θέατρο Επί Κολωνώ

Στo πλαίσιο ενός από τους βασικούς στόχους του, να φιλοξενεί νέες καλλιτεχνικές φόρμες και προβληματισμούς, το θέατρο Επί Κολωνώ διοργανώνει και φέτος το φεστιβάλ off-off Athens του 2018.

Στα εννέα προηγούμενα φεστιβάλ υπήρξε μεγάλη συμμετοχή, ενώ πολλές από τις συμμετέχουσες παραστάσεις, προσελκύοντας το ενδιαφέρον και την αποδοχή, συνεχίστηκαν μέσα στην επόμενη θεατρική περίοδο, είτε στο Επί Κολωνώ είτε σε άλλον χώρο.

Όπως και κάθε χρόνο, νέες ιδέες κυοφορούνται για τη διεξαγωγή του αλλά η πρόθεση να μη θέτονται καλλιτεχνικά κριτήρια επιλογής και αποκλεισμού παραμένει σταθερή. Η φυσιογνωμία του θεατρικού αυτού φεστιβάλ παραμένει πλουραλιστική, όπως έχει ήδη καθιερωθεί: Οι ομάδες, που θα συμμετάσχουν, έχουν την ευκαιρία και πάλι να πειραματιστούν ελεύθερα σε έναν καλλιτεχνικό «τόπο» – στην περίμετρο της αθηναϊκής θεατρικής σκηνής, με μόνο στόχο να ανθίσει η δημιουργική έκφραση.

Οι διαφορετικές αντιλήψεις των ομάδων για το θέατρο και την τέχνη γενικότερα, όπως και η συνάντησή τους με το θεατρόφιλο κοινό, δημιουργούν ένα κλίμα δημιουργικής αλληλεπίδρασης, άμιλλας και επικοινωνίας, που συχνά μεταφέρεται “after hours” και στην αυλή του θεάτρου, με τους συντελεστές των παραστάσεων να έρχονται σε άμεση επαφή με το κοινό, τις άλλες ομάδες και με επαγγελματίες του θεατρικού χώρου. Ένα πραγματικό open showcase.
Στo πλαίσιo του off-off Athens, o χώρος του θεάτρου, μαζί με τεχνική υποστήριξη, παρέχονται δωρεάν στους συμμετέχοντες, με τη διάθεση αλληλεγγύης στις νέες ομάδες, που αναζητούν τόπο και τρόπο έκφρασης. Μια ανάγκη που σήμερα είναι εντονότερη από ποτέ.
Οι θεατρικές ομάδες, που θέλουν να συμμετάσχουν, μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους έως 13 Μαρτίου 2018.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο του θεάτρου (210 5138067) για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για να παραλάβουν την αίτηση συμμετοχής. Οι αιτήσεις πρέπει να σταλούν έως τις 13 Μαρτίου 2018 στο e-mail του θεάτρου xkolono@otenet.gr.

Θέατρο Επί Κολωνώ
Τηλ. 210 5138067

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος