Φεστιβάλ Εθελοντισμού 2016 στην Τεχνόπολη

Δώστε αγάπη, χρόνο και μεράκι, αναπτύξτε ενδιαφέροντα και ικανότητες και δράστε για το κοινωνικό σύνολο στο Φεστιβάλ Εθελοντισμού 2016, «VoluntaryAction», μια μη εμπορική πρωτοβουλία του Skywalker.gr που διεξάγεται το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Ιουλίου, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι, με ελεύθερη είσοδο.

Φεστιβάλ Εθελοντισμού 2016 στην Τεχνόπολη

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, κυβερνητικές οργανώσεις, εθελοντές και δυνητικοί εθελοντές, εταιρείες και στελέχη που υλοποιούν προγράμματα κοινωνικής ευθύνης, τοπική αυτοδιοίκηση, άτυπες κοινωνικές ομάδες, συντελεστές της κοινωνικής οικονομίας και ωφελούμενοι εθελοντικών προγραμμάτων συναντιούνται σε μια κοινή γιορτή συνεργασίας, προσφοράς και ευγνωμοσύνης.

Στόχοι του Φεστιβάλ είναι:

  • Η άμεση επικοινωνία των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων  για τον συντονισμό και την εναρμόνιση των ενεργειών τους
  • Η επιβράβευση των εθελοντών
  • Η ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των πολιτών
  • Η επικοινωνία των εθελοντικών προγραμμάτων με τους πόρους της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

Θέματα όπως αποσαφηνίσεις παρεμφερών εννοιών, απομυθοποιήσεις όρων και επαναπροσδιορισμός των αναγκών των εθελοντών θα αναπτυχθούν και θα παρουσιαστούν μέσα από συζητήσεις και παρουσιάσεις στελεχών και εθελοντών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, καθώς και στελέχη επιχειρήσεων.

Μέσα από τη συζήτηση θα αμφισβητηθούν τα έως τώρα στερεότυπα και οι προκαταλήψεις και θα γίνει προσπάθεια να συντονιστούν οι απαιτούμενες ενέργειες όλων των οργανισμών, ώστε να βελτιωθούν οι δεξιότητες και η αυθόρμητη έκφραση συναισθημάτων.

Οι ΜΚΟ θα παρευρεθούν στο Φεστιβάλ Εθελοντισμού 2016,  έχοντας το δικό τους stand με ενημερωτικό υλικό, για να ενημερώνουν τους επισκέπτες για τις δράσεις και τα προγράμματα στην αίθουσα «Μηχανουργείο».

Κοινωνική Δράση: “Ένα αστείο που έγινε πράξη” – Συλλογή καπακίων

Φεστιβάλ Εθελοντισμού 2016 στην Τεχνόπολη

Φέρτε τα πλαστικά καπάκια στο Voluntary Action Festival κι έτσι συνεισφέρετε στην αγορά ενός αναπηρικού αμαξιδίου!

Στο Φεστιβάλ Εθελοντισμού θα φιλοξενηθεί η κοινωνική δράση «Ένα αστείο που έγινε πράξη», με σκοπό αυτή η δράση να καθιερωθεί σε όλο το ταξίδι του Skywalker.gr και σε όλες τις ενέργειές του.

Η συγκεκριμένη δράση αποσκοπεί να αγοραστούν αναπηρικά αμαξίδια μέσα από μία συλλογή με πλαστικά καπάκια.  Όλα ξεκίνησαν από ένα… ψέμα. Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων του Νομού Πέλλας, με έδρα τα Γιαννιτσά, είδαν σε μια ιστοσελίδα πως 10.000 πλαστικά καπάκια εμφιαλωμένου νερού και αναψυκτικών ανταλλάσσονται με ένα αναπηρικό ηλεκτροκίνητο αμαξίδιο. Στον Σύλλογο, στα σχολεία, σε καφετέριες και ταβέρνες της περιοχής σήμανε συναγερμός συμπαράστασης, και μέσα σε λίγες ημέρες ο αριθμός είχε καλυφθεί. Έτσι λοιπόν, και στο Φεστιβάλ Εθελοντισμού θα τοποθετηθούν μεγάλοι κάδοι, ώστε να μπορούν οι επισκέπτες να πετάνε τα πλαστικά καπάκια τους.

Συνεδριακές παρουσιάσεις

Οι παρουσιάσεις θα διεξαχθούν στην αίθουσα «Δεξαμενές Καθαρισμού». Καταξιωμένοι ομιλητές από πολλές παγκόσμιες οργανώσεις θα καλύψουν θέματα που αφορούν τον εθελοντισμό, την πραγματική του διάσταση, τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις, τις παγκόσμιες τάσεις, καθώς και το πως μπορούν όλοι να αποκτήσουν και να αναπτύξουν κοινωνική συνείδηση μέσα από αυτόν.

Workshop  Επισκεπτών – Volunteer Academy 

Στο φεστιβάλ θα διεξαχθούν workshop για την εκπαίδευση των εθελοντών και εν δυνάμει εθελοντών,  στην αίθουσα «Παλαιοί Φούρνοι», το Σάββατο 16 Ιουλίου 2016. Είναι χωρητικότητας 30 θέσεων και διάρκειας μίας ώρας το καθένα. Για  την παρακολούθηση είναι απαραίτητη η προεγγραφή των συμμετεχόντων.

Workshop Στελεχών ΜΚΟ

Στο φεστιβάλ θα διεξαχθούν workshop για την εκπαίδευση των στελεχών ΜΚΟ στην αίθουσα «Παλαιοί Φούρνοι», την Κυριακή 17 Ιουλίου 2016.  Είναι χωρητικότητας 30 θέσεων και διάρκειας μίας ώρας το καθένα. Για  την παρακολούθηση είναι απαραίτητη η προεγγραφή των συμμετεχόντων.

Φεστιβάλ Εθελοντισμού 2016 στην Τεχνόπολη

Networking Event

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην αίθουσα «Αεροφυλάκιο 2», το Σάββατο 16 Ιουλίου, οι εθελοντικές οργανώσεις θα έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν με τα στελέχη ΕΚΕ τα προγράμματα τα οποία έχουν, καθώς και τα στελέχη των επιχειρήσεων να εξηγήσουν τους τρόπους με τους οποίους χρηματοδοτούν τις οργανώσεις, προκειμένου να αυξηθούν οι πόροι και να επιτευχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η βιωσιμότητα των οργανισμών.

Ημερίδα: Ο Εθελοντισμός στην Κοινωνική Οικονομία

 Στο αμφιθέατρο του Ρ/Σ Αθήνα 9,84, την Κυριακή 17 Ιουλίου 2016, από τις 12:00 θα πραγματοποιηθεί ημερίδα που αφορά στη συσχέτιση του εθελοντισμού με την κοινωνική οικονομία.

Φεστιβάλ Εθελοντισμού 2016 στην Τεχνόπολη

Τιμητικές διακρίσεις

Βασικός σκοπός του Φεστιβάλ Εθελοντισμού 2016 είναι να ευχαριστήσει όλους εκείνους τους ανθρώπους που καθημερινά δίνουν αυθόρμητα ένα κομμάτι τους εαυτού τους στην κοινωνία, για να φτιάξουν ένα ομορφότερο μέλλον σε εκείνους που το έχουν ανάγκη.

Σε εθελοντές που έχουν διακριθεί για το έργο τους, σε ομάδες εθελοντών που προσφέρουν ανιδιοτελώς, σε ιδρυτικά στελέχη οργανισμών που έκαναν πράξη μια ιδέα, καθώς και σε προγράμματα και καινοτόμες ιδέες θα δοθούν τιμητικές διακρίσεις για το έργο τους, στην αίθουσα «Δεξαμενές Καθαρισμού», την Κυριακή 17 Ιουλίου 2016.

Το Skywalker.gr από τον Μάιο του 1999, είναι η πρώτη ελληνική πλατφόρμα συνάντησης αναγκών εργασίας. Φιλοξενεί έως σήμερα το μεγαλύτερο ποσοστό θέσεων εξαρτημένης απασχόλησης και διατηρεί τον κοινωνικό προσανατολισμό του και την ελληνική του ταυτότητα.

Το 2013, σε επικαιροποίηση των λειτουργιών του, το Skywalker.gr δημιούργησε και λειτουργεί τον ελεύθερο διαδικτυακό χώρο Voluntaryaction.gr, για τη στελέχωση Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και εθελοντικών προγραμμάτων με εθελοντές. Η ωρίμανση του χώρου αυτού οδήγησε στο Φεστιβάλ Εθελοντισμού 2016, «VoluntaryAction», ως ανοιχτού χώρου συνάντησης όλων των παραγόντων του χώρου.

Φεστιβάλ Εθελοντισμού 2016 στην Τεχνόπολη

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.voluntaryaction.gr

Με την υποστήριξη:

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Πανελλήνια Ένωση Συμπράξεων Κοινωνικής Οικονομίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος