Ενθαρρυντικά για τα ελληνικά συνεταιριστικά κρασιά- προϊόντα με Προστασία Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ Θεσσαλίας), είναι τα πρώτα στοιχεία του ευρωπαϊκού προγράμματος ΕΘΕΑΣ Τhessaly Wine Bouquet, για την υπεύθυνη κατανάλωση οίνων σε Ελλάδα και Πολωνία.
Ο προϊστάμενος διεύθυνσης προώθησης γεωργικών προϊόντων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Νίκος Ταβουλάρης μίλησε στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Περίμετρος» για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.
«Η υπεύθυνη κατανάλωση έχει να κάνει καταρχάς με την ποσότητα και τον τρόπο, που μπορεί να καταναλώνεται το κρασί ημερησίως. Οι οδηγίες τονίζουν πως το κρασί πρέπει να καταναλώνεται με φαγητό. Αποτελεί ένα αγαθό με κοινωνικές προεκτάσεις, που σημαίνει ότι το χρησιμοποιούμε για να ευθυμήσουμε σε μία παρέα. Αυτό, που προσπαθεί να κάνει το πρόγραμμα και αυτό, που παρακολουθεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είναι να δίνονται οι σωστές οδηγίες στους καταναλωτές, πώς πρέπει να καταναλώνουν και τις επιπτώσεις υπάρχουν σε περίπτωση, που γίνεται αλόγιστη κατανάλωσή του», δήλωσε μεταξύ άλλων.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος