Εξάσφαιρη Γιουνάιτεντ έκλεισε θέση στον τελικό του Europa

Μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στον τελικό του Europa League έγινε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που συνέτριψε την Ρόμα στο Ολντ Τράφορντ με 6-2 (!) στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό. Στο άλλο ματς η Βιγιαρεάλ νίκησε την Άρσεναλ με 2-1 και έχει τον πρώτο λόγο με τους «κανονιέρηδες» ωστόσο να μειώνουν προς το τέλος και να ξαναμπαίνουν στη διεκδίκηση της πρόκρισης.

Αναλυτικά:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Ρόμα 6-2

Μπορεί η Γιουνάιτεντ να δέχτηκε για πρώτη φορά μετά από εννέα χρόνια και συγκεκριμένα ύστερα από 17 ματς στην έδρα της περισσότερο από ένα γκολ στο Europa League και να βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-2 στο ημίχρονο, ωστόσο, με τα «υπερ-όπλα» που έχει στην.. φαρέτρα της (Φερνάντες, Καβάνι), «απάντησε» με 5 γκολ στο δεύτερο 45λεπτο και με το εμφατικό 6-2 έκλεισε θέση στον τελικό.

Οι «Ρωμαίοι» μπορεί να πέτυχαν δύο γκολ στο «Θέατρο των Ονείρων», αλλά δεν βρήκαν τη λύση να σταματήσουν τον Ουρουγουανό επιθετικό και τον Πορτογάλο μέσο, που έκαναν «πάρτι» στην επανάληψη σκοράροντας από δύο φορές ο καθένας.

Η ομάδα της «αιώνιας πόλης» αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 9΄, «απάντησε» με δύο γκολ μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους και μπήκε με προβάδισμα στ΄ αποδυτήρια, πριν γνωρίσει τη συντριβή.

Βιγιαρεάλ-Άρσεναλ 2-1

Η Βιγιαρεάλ μετρούσε μόλις μία νίκη στην έδρα της από τις 2 Ιανουαρίου στη La Liga, ωστόσο, από το πρώτο κιόλας ημίχρονο απέναντι στους «κανονιέρηδες» είχε βάλει τις βάσεις για τη μεγάλη νίκη. Τελικά την πήρε, όχι με το σκορ που θα ήθελε και την ερχόμενη εβδομάδα (6/05) στο «Έμιρέιτς» θα επιδιώξει να υπερασπιστεί το αποψινό 2-1.

Ο Τριγκέρος στο 5΄ και ο Αλμπιόλ με το δεύτερο του γκολ στη διοργάνωση στο 29΄ ήταν οι σκόρερ για το «κίτρινο υποβρύχιο» απέναντι σε μία «νωθρή» Άρσεναλ, που από το 57΄ αγωνιζόταν με 10 παίκτες μετά την αποβολή του Σεμπάγιος με δεύτερη κίτρινη. Παρ΄ όλα αυτά η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα βρήκε το «χρυσό» γκολ που ήθελε, παρότι αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο, ενώ στο 80΄ η αριθμητική ισορροπία αποκαταστάθηκε στον αγωνιστικό χώρο με την αποβολή του Κάπουε.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ στους πρώτους ημιτελικούς του Europa League:

Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ (Αγγλία)-Ρόμα (Ιταλία) 6-2 (9΄,71΄πεν. Φερνάντες, 48΄,64΄ Καβάνι, 75΄ Πογκμπά, 86΄ Γκρίνγουντ – 15΄πεν. Πελεγκρίνι, 34΄ Τζέκο)

Βιγιαρεάλ (Ισπανία)-Αρσεναλ (Αγγλία) 2-1 (5΄ Τριγκέρος, 29΄ Αλμπιόλ – 73΄ πεν. Πεπέ)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος