Συμβάσεις με εργολάβους, για έργα της Αρκαδίας, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας. Πρόκειται για έργα, ύψους 1 εκατ. ευρώ. Αφορούν έργα συντήρησης και βελτίωσης δρόμων. Επίσης, θα γίνουν και εργασίες ανάπλασης στον οικισμό Τουρκολέκα Μεγαλόπολης.
Ο περιφερειάρχης, είπε, ότι οι πόροι που αφορούν πιστώσεις απ’ το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομικών, καθυστερούν να έρθουν, ενώ οι πόροι του ΕΣΠΑ, προωθούνται ομαλά.
Ο Παναγιώτης Νίκας, έκανε έκκληση να γίνουν άμεσα οι εκταμιεύσεις απ’ το Υπουργείο προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου, αφού καθυστερούν σημαντικά έργα, όπως αυτά σε λιμάνια, δρόμους κτίρια.
Το πρόβλημα, κατά τον περιφερειάρχη, έχει να κάνει με τις αυξήσεις των υλικών που έχουν επέλθει, καθώς το Υπουργείο ζητά να υπολογιστούν αυτές, όταν συντάσσονται τα τιμολόγια, χωρίς, ωστόσο, να τις καλύπτει.
Αποτέλεσμα αυτού, είναι, η Περιφέρεια να περιορίζει το φυσικό αντικείμενο, ώστε να ανταπεξέλθει στο έργο.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος