Εργαζόμενοι στα Απεικονιστικά Εργαστήρια του Νοσοκομείου Ρόδου: Εξοντωτικό το πρόγραμμα των εφημεριών – Σε κίνδυνο η υγεία μας

«Απαιτούμε να παρθούν άμεσα δραστικά μέτρα να προστατευθεί η υγεία μας και η υγεία των ασθενών» τονίζουν σε ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι, γιατροί και  τεχνολόγοι  των Απεικονιστικών Εργαστηρίων του Νοσοκομείου Ρόδου.

Ενδεικτικά αναφέρουν ότι αυτή τη στιγμή υπηρετούν 5 γιατροί από τους 10 που προβλέπει το οργανόγραμμα και  14 τεχνολόγοι οι οποίοι έχουν να λαμβάνουν 534 ωφελούμενα ρεπό και σχεδόν ολόκληρη την άδεια του 2022 και του 2023.

«Είναι φανερό ότι με το υπάρχον προσωπικό είναι αδύνατο με ασφάλεια να καλυφθούν οι εφημερίες του ακτινολογικού, αφού δεν εξασφαλίζεται η απαραίτητη ανάπαυση του γιατρού (άδειες και ρεπό) και το πρόγραμμα εφημεριών είναι εξοντωτικό. Δεδομένης της κατάστασης, που βρισκόμαστε στην αρχή της τουριστικής σεζόν, με τον φόρτο εργασίας το επόμενο διάστημα να αυξάνει κατακόρυφα, οι εργαζόμενοι του ακτινολογικού δεν γνωρίζουμε αν θα μπορούμε πλέον να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των τμημάτων, με την σωματική και την ψυχική μας υγεία να βρίσκεται σε κίνδυνο, με ότι συνεπάγεται αυτό και για τους ασθενείς. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να διαλύσουμε τις οικογένειες μας επειδή η κυβέρνηση, το υπουργείο υγείας και όλες οι διοικήσεις μέχρι σήμερα αδιαφορούν για μας και για τους ασθενείς» αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση τους.

Σημειώνεται ότι το Απεικονιστικό Τμήμα του Νοσοκομείου Ρόδου περιλαμβάνει τα εξής:

Αξονικός Τομογράφος

· Μαγνητικός τομογράφος

· Υπέρηχος

· Μαστογράφος

· Ακτινολογικό εργαστήριο

· Αιμοδυναμικό

· Αγγειογράφος

· Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος