Εργαστήριο χορού, latin Jazz και συναυλία «τσέπης» στο ΚΠΙΣΝ

Από 19 έως 25 Μαΐου, το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Κέντρου Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος περιλαμβάνει μουσικές εκδηλώσεις, εργαστήρια για παιδιά & ενήλικες, διάλεξη, αλλά και μια έκθεση φωτογραφίας.

Διάλεξη Ιστορίας της Τέχνης

Η φύση στην τέχνη & η τέχνη στη φύση

19.5.2016,  Ώρα 19.00

Χώμα και φυτά, δέντρα και λουλούδια, ουρανός και θάλασσα: η φύση, στο σύνολό της, αποτέλεσε ένα διαχρονικό σημείο αναφοράς της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Εργαστήριο χορού, latin Jazz και συναυλία «τσέπης» στο ΚΠΙΣΝΣτον κύκλο διαλέξεων Ιστορίας της Τέχνης, και με επίκεντρο έργα ζωγραφικής, αρχιτεκτονικής, γλυπτικής, χαρακτικής, αγγειογραφίας και υφαντικής, θα παρουσιασθούν οι ποικίλοι τρόποι με τους οποίους η φύση απεικονίζεται στην τέχνη, αλλά και οι τρόποι με τους οποίους η τέχνη συνδιαλέγεται με τη φύση.

Το υλικό που θα προβληθεί περιλαμβάνει αναφορές σε έργα από την Αίγυπτο, τη Θήρα, την Πομπηία, την Κίνα και την Ιαπωνία, αλλά και από τη μεγάλη παράδοση της ευρωπαϊκής τέχνης στο έργο καλλιτεχνών όπως οι da Vinci, Giorgione, Greco, Turner, Monet, Van Gogh, Klee, Schiele, Goldsworthy, Penone κ.ά.

Ομιλητής: Παντελής Τσάβαλος, ιστορικός τέχνης

*Η συμμετοχή στην εκδήλωση απαιτεί προεγγραφή

 

Θεατρικό εργαστήριο για παιδιά

Λέξεις στο πάρκο άκουγαν μουσική

21.5.2016, Ώρα 11.00

Εργαστήριο χορού, latin Jazz και συναυλία «τσέπης» στο ΚΠΙΣΝΑντλώντας έμπνευση από τις έννοιες του βιβλίου, της όπερας και της φύσης, βασικά στοιχεία που απαρτίζουν το ΚΠΙΣΝ, τα παιδιά εξερευνούν τις πολλαπλές πτυχές των παραστατικών τεχνών. Μέσα από το σύγχρονο λεξιλόγιο της θεατρικής πράξης, διαδραστικά παιχνίδια και νέες προσεγγίσεις, τα παιδιά δημιουργούν μια διασκεδαστική διαδρομή για τις πέντε αισθήσεις τους. Στόχος, η εξάσκηση της φαντασίας, η εξοικείωσή τους με τον αυτοσχεδιασμό και τη μυθοπλασία, μέσα από τα οποία θα ενισχύσουν την αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμησή τους.

Για παιδιά 5 -8 ετών.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Δημήτρης Μπογδάνος, σκηνοθέτης- θεατρικός παιδαγωγός.

Ειδικός συνεργάτης: Μαρία Δημητρίου, θεατρολόγος-παιδαγωγός.        

*Η συμμετοχή στην εκδήλωση απαιτεί προεγγραφή

Μουσική εκδήλωση

Con Alma | Latin Jazz Roots: Dimitris Kalantzis Group & Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ

 21.5.2016,  Ώρα 20.30

Εργαστήριο χορού, latin Jazz και συναυλία «τσέπης» στο ΚΠΙΣΝΟ διακεκριμένος πιανίστας Δημήτρης Καλαντζής με το γκρουπ του, που αποτελούν εξέχουσες προσωπικότητες της τζαζ σκηνής, και η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του Στάθη Σούλη και τις ενορχηστρώσεις του Γιάννη Αντωνόπουλου, παρουσιάζουν τη συναυλία «Con Alma|Latin Jazz Roots», στον υπαίθριο χώρο του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ.  Με θέα προς το υδάτινο κανάλι και τις εγκαταστάσεις του ΚΠΙΣΝ, ο Δημήτρης Καλαντζής και η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ θα μας ταξιδέψουν με το πλοίο της λάτιν τζαζ, από την Αφρική και τις ρίζες της, στην Αμερική, ως και την Ελλάδα. Το ρεπερτόριο θα περιλαμβάνει από παραδοσιακή αφροκουβανική θρησκευτική μουσική, μουσική των πρωτοπόρων της λάτιν τζαζ Mario Bauza και Dizzy Gilespie, μπόσα νόβα και Antonio Carlos Jobim, σάλσα και πρωτότυπες συνθέσεις, καθώς και διασκευές ελληνικής μουσικής, με τζαζ λάτιν επιρροές.

Η εκδήλωση-αφιέρωμα στη λάτιν τζαζ αποτελεί μέρος του κύκλου συναυλιών με τίτλο «Jazz & Strings», που θα πραγματοποιηθούν τον Μάιο και τον Ιούνιο, στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ. Η επόμενη συναυλία του κύκλου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Ιουνίου στις 21.00, παρουσιάζοντας, μέσα από την ματιά της τζαζ, το χθες της ελληνικής μουσικής.

Διεύθυνση Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ: Στάθης Σούλης. Ενορχήστρωση εγχόρδων: Γιάννης Αντωνόπουλος.

Παίζουν: Ανδρέας Πολυζωγόπουλος, τρομπέτα. Τάκης Πατερέλης, σαξόφωνο. Γιώργος Ζαρέας, τρομπόνι. Γιάννης Λουκάτος, κιθάρα. Σπύρος Παναγιωτόπουλος, ντραμς. Γιάννης Παπατριανταφύλλου, μπάσο. Enrique Bu Pascual “Kiki”, κρουστά. Σεραφείμ Μπέλλος, κρουστά.

Τραγούδι: Λουκία Παλαιολόγου. Ενορχηστρώσεις & πιάνο: Δημήτρης Καλαντζής.

Εργαστήριο χορού για μικρούς & μεγάλους

Enter στο Χορό/Volume 3

22.5.2016,  Ώρα 12.00

Εργαστήριο χορού, latin Jazz και συναυλία «τσέπης» στο ΚΠΙΣΝΤαξίδι στον μαγικό κόσμο του χορού, όπως αυτός διαμορφώνεται, εξελίσσεται και διδάσκεται σήμερα στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Μία περιήγηση από καθηγητές και σπουδαστές της σχολής, που θα ξεναγήσει “μικρούς και μεγάλους” στον υπέροχο αυτό κόσμο!

Κείμενα: Στεριανή Τζιντζιλώνη

Πιάνο: Ευρυδίκη Αμπάλοβα, Θοδωρής Ρέγκλης

Επιμέλεια Ασκήσεων: Εριφύλη Εφραιμίδου, Μαρκέλλα Μανωλιάδη, Γιάννης Ντοντσάκης, Αγγελική Σίμου, Γιάννης Τσιγκρής

Επιμέλεια Εκδήλωσης: Γιάννης Ντοντσάκης

Μουσική εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους

Συναυλία «τσέπης» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

22.5.2016,  Ώρα 19.00

Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει μία μικρή συναυλία «τσέπης» με πιάνο και με μία ή δύο φωνές. Με σκηνικό το νέο σπίτι της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), μονωδοί και μουσικοί προτείνουν μια πρώτη σύνδεση του λυρικού θεάτρου με τη νέα τοπογραφία που δημιουργείται στο ΚΠΙΣΝ.

Με τους: Τσέλια Κοστέα, υψίφωνο. Τάσο Αποστόλου, βαθύφωνο. Σοφία Ταμβακοπούλου, πιάνο

Εργαστήριο χορού, latin Jazz και συναυλία «τσέπης» στο ΚΠΙΣΝ

Έκθεση φωτογραφίας

 Dammi i colori…The making of

25.5.2016, Ώρα 19.00

Η έκθεση φωτογραφίας «Dammi i colori…The making of» φιλοδοξεί να λειτουργήσει  ως συμβολική κίνηση σύνδεσης του σήμερα με το αύριο για το project «Όπερα & Μόδα», που υλοποιείται από την Εθνική Λυρική Σκηνή από το 2013. Ο Βασίλης Μακρής καταγράφει καρέ-καρέ τη γοητευτική προετοιμασία της φετινής παραγωγής του κύκλου μέσα από τον φωτογραφικό του φακό, αποκαλύπτοντας έτσι μια ακόμη πτυχή του πολυδιάστατου αυτού project.

Εργαστήριο χορού, latin Jazz και συναυλία «τσέπης» στο ΚΠΙΣΝΗ φωτογραφική αποτύπωση ξεκινά από τα πρώτα στάδια προετοιμασίας του project «Όπερα και Μόδα», δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να έρθει σε επαφή με το «παρασκήνιο» της χρήσης του μακιγιάζ, της λειτουργίας του ως ενδύματος, της σύνδεσής του με το υλικό του βεστιαρίου, αλλά και με τις ειδικές εγκαταστάσεις που θα κατασκευαστούν. Η φετινή παραγωγή είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ του σκηνογράφου-χορογράφου Κωνσταντίνου Ρήγου και του make-up artist, Αχιλλέα Χαρίτου.

Ιδέα-Γενική επιμέλεια: Ίσμα Τουλάτου

Σκηνοθεσία-Χορογραφία εκδήλωσης «Dammi i colori»: Κωνσταντίνος Ρήγος. Special guest: Αχιλλέας Χαρίτος.

Η εκδήλωση αφορά τα εγκαίνια της έκθεσης, η οποία θα έχει διάρκεια έως και την Κυριακή 5 Ιουνίου 2016 και θα λειτουργεί καθημερινά, εκτός Δευτέρας, από τις 10.00 έως τις 21.00.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Κέντρου Επισκεπτών στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ, στον ακόλουθο σύνδεσμο http://www.snfcc.org/visitors-center/events/?lang=el

INFO

Κέντρο Επισκεπτών  Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ευριπίδου & Δοϊράνης, Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, Καλλιθέα

Τηλ: 210 8778396/8

Email: visitorscenter@snfcc.org

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος