Έρευνα στην Αυστρία: Το 54 % των Αυστριακών μόλις τα βγάζουν πέρα

Array

Οι ολοένα και αυξανόμενες τιμές των τροφίμων καθώς και των εξόδων διαβίωσης δημιουργούν πολλά προβλήματα στους κατοίκους της Αυστρίας.

Λόγω των συνεχώς αυξανόμενων τιμών των τροφίμων και γενικά των ειδών παντοπωλείου, του ηλεκτρικού ρεύματος και της θέρμανσης, όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι στην Αυστρία λένε ότι μετά βίας μπορούν να τα βγάλουν πέρα.

Το 54% των εργαζομένων υποστηρίζει ότι ο μισθός μόλις και με τα βίας καλύπτει τα έξοδα διαβίωσης ενώ η κατάσταση είναι πιο δύσκολη για τις γυναίκες και τους αλλοδαπούς, σύμφωνα με την έρευνα του Εργατικού Επιμελητηρίου. Σε ορισμένους οικονομικούς κλάδους είναι ιδιαίτερα δύσκολο για τους εργαζόμενους να καλύψουν όλα τα έξοδα.

Έτσι, στο εμπόριο, πάνω από τα δύο τρίτα των εργαζομένων αδυνατούν να καλύψουν όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις και τα έξοδα διαβίωσης. Το ίδιο συμβαίνει και με όσους εργάζονται στον τομέα της εστίασης και του τουρισμού, γιατί τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι ο μισθός μόλις και καλύπτει όλες τις ανάγκες.

Η έρευνα, η οποία διεξάγεται ανά τρίμηνο, έδειξε ότι το ποσοστό των εργαζομένων των οποίων ο μισθός δεν επαρκεί για να ζήσουν αυξάνεται κάθε τρίμηνο κατά ένα έως δύο τοις εκατό.

Περίπου 60.000 άτομα ζούνε στο όριο της φτώχιας, σύμφωνα με τον μελετητή Ντάνιελ Σένχερ ενώ στοιχεία από το Εργατικό Επιμελητήριο «δείχνουν» ότι 300.000 άνθρωποι στην Αυστρία κινδυνεύουν από τη φτώχεια παρά το γεγονός ότι εργάζονται, και μεταξύ αυτών δεν είναι μόνο εκείνοι που απασχολούνται με μερική απασχόληση.

Πηγή: https://denesen.mk/istrazuvanje-vo-avstrija

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ