Εποχικά εργαζόμενοι στα νησιά καταγγέλλουν άθλιες συνθήκες διαμονής (video)

Κι ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η τουριστική περίοδος για τη χώρα μας, επιχειρήσεις της εστίασης και ξενοδoχεία συνεχίζουν να ψάχνουν προσωπικό. Σύμφωνα με πληροφορίες από την αρχή της σεζόν μέχρι και σήμερα δεν έχουν καλυφθεί περίπου 50.000 θέσεις εργασίας την ώρα που στην Ελλάδα υπάρχουν καταγεγραμμένοι περίπου 600.000 άνεργοι.

Κι αν κάποιοι με μεγαλύτερη ευκολία τα προηγούμενα χρόνια θα επέλεγαν να εργαστούν «σεζόν» στα νησιά, πλέον με τις πάμπολλες καταγγελίες όλο και λιγοστεύουν οι ενδιαφερόμενοι. Κυρίως στα πιο γνωστά και πολυσύχναστα νησιά όπως αυτά της Μυκόνου ή της Σαντορίνης.

Ένα από τα μεγάλα αγκάθια είναι το ζήτημα της στέγασης, αφού οι εποχικά εργαζόμενοι σε αρκετές περιπτώσεις καλούνται να κοιμούνται σε γκαράζ, υπόσκαφα με υγρασία, δωμάτια λίγων τετραγωνικών με 3 ή 4 συγκάτοικους και την ίδια ώρα να πληρώνουν αντίτιμο όπως ένα δυάρι διαμέρισμα στο Παγκράτι.

Μάλιστα αυτό που ξενίζει, είναι πως οι ελάχιστοι ιδιοκτήτες που νοικιάζουν μακροπρόθεσμα τα ακίνητα τους σε αυτά τα νησιά, συνήθως απατούν να τους προκαταβάλουν τα μίσθια τα οποία είναι υπέρογκα.

Στην εκπομπή «από τις 6» και τη δημοσιογράφο Νία Αβδελλή μίλησαν δυο πρώην εποχικά εργαζόμενοι επί πολλά χρονιά στη Μύκονο και τη Σαντορίνη.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν και κάποιες φωτεινές εξαιρέσεις επιχειρηματιών στα νησιά αυτά, οι οποίοι και μεριμνούν για τις αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης των εργαζομένων τους, χτίζοντας ακόμη και καταλύματα για το προσωπικό που φιλοξενούν χωρίς κάποια χρέωση.

Ρεπορτάζ: Νία Αβδελλή

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ