Εορταστικό πρόγραμμα παραστάσεων στο θέατρο Πόρτα

Τις παραστάσεις «Φαρενάιτ 451», «Το  σκλαβί», «Χιονάνοι» και «Μουσική και φίλοι» μπορούν να απολαύσουν οι θεατές, και την εορταστική περίοδο, στο θέατρο Πόρτα.

Πρόγραμμα παραστάσεων εορταστικής περιόδου

«Φαρενάιτ 451»

Η παράσταση του Θωμά Μοσχόπουλου, βασισμένη στο  έργο του Ρέι Μπράντμπερι, «Φαρενάιτ 451»

Σ’ ένα μελλοντικό, ολοκληρωτικό καθεστώς, όπου τα βιβλία καταστρέφονται, ο πρωταγωνιστής του έργου, διώκτης αρχικά των αντιφρονούντων, μεταστρέφεται, όταν έρχεται σ’ επαφή με τον μυστικό κόσμο των βιβλίων. Πώς μπορεί να σπάσει το εφιαλτικό πρόσωπο του ολοκληρωτισμού; Μπορεί η διεκδίκηση της «προσωπικής ανάγνωσης» να προκαλέσει στο σύστημα ρήγματα ελευθερίας;

Εορταστικό πρόγραμμα παραστάσεων στο θέατρο Πόρτα
Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Παρασκευή-Σάββατο στις 21:15 και Κυριακή στις 19:30

Εορταστικές παραστάσεις:
Τρίτη 25/12 στις 21:15
Τετάρτη 26/12 στις 20:00
Πέμπτη 27/12 στις 21:15
Τρίτη 1/1 στις 21:15

Τετάρτη 2/1 στις 20:00

Πέμπτη 3/1 στις 21:15

«Το  σκλαβί»

18 χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση, «Το σκλαβί» της Ξένιας Καλογεροπούλου, παρουσιάζεται σε συν-σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου και Σοφίας Πάσχου.

Όταν το Σκλαβί, το καινούργιο τότε έργο της Ξένιας Καλογεροπούλου για μικρούς και μεγάλους, παρουσιάστηκε σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου, αποτέλεσε σταθμό όχι μόνο στην ιστορία του Πόρτα, αλλά του θεάτρου εν γένει. Μετά τη μεγάλη καλλιτεχνική και εμπορική του επιτυχία, η φήμη του συνεχίστηκε μέσα από την εκδοτική επιτυχία του κειμένου, τις διεθνείς μεταφράσεις του, τις απανωτές βραβεύσεις του, την επιτυχία των τραγουδιών της παράστασης, καθώς και από μια μεγάλη σειρά ανεβασμάτων του στην Ελλάδα και την Κύπρο. Ποτέ, όμως ως τώρα δεν ξαναπαρουσιάστηκε στο θέατρο, απ’ όπου ξεκίνησε το ταξίδι του.

«Το σκλαβί» φέτος ανεβαίνει στο ΠΟΡΤΑ ως ένα ολότελα καινούργιο ξανα-διάβασμα του έργου, κρατώντας, ωστόσο, ανοιχτό τον διάλογο με τη μνήμη της θρυλικής παράστασης και μπολιάζοντας τις παλιές ρίζες με νέους χυμούς και εντελώς φρέσκια ματιά. Εκτός από τους εξαιρετικούς νέους ηθοποιούς που θα προστεθούν στους παλιούς κι έμπειρους, ο Θωμάς Μοσχόπουλος προτείνει το νέο ανέβασμα, συνυπογράφοντας τη σκηνοθεσία με τη στενή συνεργάτιδα του ίδιου και του θεάτρου, Σοφία Πάσχου.

Εορταστικό πρόγραμμα παραστάσεων στο θέατρο Πόρτα

Κυριακή στις 11:00 & 15.00

Εορταστικές παραστάσεις:

Τετάρτη 26/12 στις 11:00 & 15:00

Παρασκευή 28/12 στις 17:00

«Χιονάνοι»

Οι αγαπημένοι «Χιονάνοι» των Patari Project και σκηνοθεσία Σοφία Πάσχου, αφού βυθίστηκαν για δυο χρόνια στον μύθο της Χιονάτης και των Επτά Νάνων, ολοκληρώνουν τα ταξίδι τους στις 5 Ιανουαρίου. Μέσα από μια νέα, ενθουσιώδη ανάγνωση, το γνωστό σκοτεινό παραμύθι ζωντανεύει με αναπάντεχο τρόπο, με τους ήρωες της αγαπημένης ιστορίας να σκαρφαλώνουν στις δυο- αυτή τη φορά- πλατφόρμες των Patari.

Οι Patari Project διασκευάζουν την ιστορία της Χιονάτης, γιατί τα παραμύθια συμπυκνώνουν την ανθρώπινη εμπειρία. Δεν απευθύνονται μόνο σε παιδιά, αλλά και στους μεγάλους, που έχουν την τάση να ξεχνούν, να μην ακούν πια, να νομίζουν πως έμαθαν ό,τι ήταν να μάθουν. Αν τολμήσουμε να κοιτάξουμε μέσα στον μαγικό καθρέφτη, τι θα δούμε; Το καλό ή το κακό; Την παρέα ή τη μοναξιά; Τον θαυμασμό ή τη ζήλεια; Στους Χιονάνους, δύο αντίθετοι κόσμοι έρχονται αντιμέτωποι για πρώτη φορά.
Εορταστικό πρόγραμμα παραστάσεων στο θέατρο Πόρτα


Σάββατο στις 17:00

Εορταστικές Παραστάσεις:
Πέμπτη 27/12 στις 11:00

Παρασκευή 28/12 στις 11:00

Πέμπτη 3/1 στις 11:00

Παρασκευή 4/1 στις 11:00

«Μουσική και φίλοι»

Το ΠΟΡΤΑ φιλοξενεί για 2η χρονιά τους Burger Project και την ανανεωμένη διαδραστική τους συναυλιο-παιχνιδο-παράσταση «Μουσική και Φίλοι». Ένα χιουμοριστικό, πολυ-πολιτισμικό ταξίδι, που φανερώνει στα παιδιά τον πλούτο της μουσικής και αναδεικνύει τη σημασία της φιλίας, της ομαδικότητας και της συνεργασίας. Με όχημα τα ολοκαίνουργια τραγούδια τους και πολλά μουσικοκινητικά παιχνίδια, μικροί και μεγάλοι θεατές ενεργοποιούν τη φαντασία τους και αλληλεπιδρούν με ρυθμούς και ήχους, καθώς αναζητούν μαζί με τους ήρωες ένα σπάνιο μουσικό όργανο, που ονομάζεται “παρεόφωνο”!

Ο Δόκτωρ Κορνίλιος, στην αναζήτηση ενός σπάνιου και αρχαίου μουσικού οργάνου, που γιατρεύει την «ασθένεια της ξινίλας», αναθέτει στους Burger Project τη δύσκολη αποστολή, που τους στέλνει στα πέρατα του κόσμου. Στο ταξίδι γνωρίζουν πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους και μουσικές μακρινών πολιτισμών και έρχονται αντιμέτωποι με κρίσιμες αποφάσεις. Όμως, χάρη στην ομαδικότητα, τη μουσική και τη βοήθεια των παιδιών, θα καταφέρουν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και να ανακαλύψουν το σπάνιο “παρεόφωνο”!

Εορταστικό πρόγραμμα παραστάσεων στο θέατρο Πόρτα


Σάββατο στις 12:00

Από τις 12/1 κάθε Σάββατο στις 17:00

*  24/12 και 31/1 το θέατρο αργεί.

Θέατρο Πόρτα

Μεσογείων 59, Αθήνα
τηλ.: 210 7711333

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος