Εορτασμός στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο για τη Διεθνή Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού

Με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Λευκού Μπαστουνιού (15/10), το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο και ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδος διοργανώνουν το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017, 11:00-13:30, ενημερωτική, πολιτιστική εκδήλωση στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να προτείνει νέους βιωματικούς τρόπους προσέγγισης της ιστορίας, της γνώσης και του πολιτισμού και περιλαμβάνει:

  • Mικρό αφιέρωμα στη Διεθνή Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού με αναφορά στον Εορτασμός στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο για τη Διεθνή Ημέρα Λευκού ΜπαστουνιούΛουδοβίκο Braille και τη γραφή Braille.
  • Παρουσίαση του έργου «Αγγίζουμε την Ιστορία!» (A Touch of History!), το οποίο υλοποιείται από το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο σε συνεργασία με τον Φάρο Τυφλών της Ελλάδος. Για πρώτη φορά δημιουργείται Απτική Διαδρομή για τυφλούς και μερικώς βλέποντες επισκέπτες, με θέμα τη νεότερη ιστορία της χώρας, βασισμένη στις συλλογές του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου και τις μοναδικές ιστορίες που αυτές αφηγούνται. Το έργο «Αγγίζουμε την Ιστορία!», (A Touch of history!) πραγματοποιείται με συγχρηματοδότηση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος μέσω του Cultural Heritage without Borders Bosnia & Herzegovina/Balkan Museum Network.
  • Ψυχαγωγικό πρόγραμμα όπου συμμετέχουν η θεατρική ομάδα και η χορευτική ομάδα παραδοσιακών χορών του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος και η Μικτή Πολυφωνική χορωδία «Μελωδοί» του μαέστρου και ερμηνευτή, Σωτήρη Δογάνη.

Παράλληλα στους χώρους του Μουσείου το κοινό έχει την ευκαιρία να δραστηριοποιηθεί σε τρεις εκπαιδευτικούς σταθμούς:

  • Ας «γράψουμε» σε γραφομηχανή Braille και ας ενημερωθούμε για το σύστημα Braille
  • Ας αγγίξουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά (απτικά εκπαιδευτικά προγράμματα Μουσείου Αφής).
  • Ας μάθουμε για το Λευκό Μπαστούνι & την τεχνική βλέποντα συνοδού.

Πρόκειται για μια δράση διάδοσης και εκπαίδευσης του κοινού στη διαφορετικότητα και στην ισότιμη πρόσβαση των τυφλών και μερικώς βλεπόντων επισκεπτών στον θησαυρό της Ιστορίας μας, καθώς και στην ανάγκη ύπαρξης «διαφορετικών προσεγγίσεων» προσαρμοζόμενων στις ανάγκες όλων των πολιτών.

Είσοδος ελεύθερη 

Εορτασμός στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο για τη Διεθνή Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού

Διεθνής Ημέρα του Λευκού Μπαστουνιού

Η 15η Οκτωβρίου έχει παγκοσμίως καθιερωθεί ως η ημέρα εορτασμού του «Λευκού Μπαστουνιού», με στόχο τη διάδοση της μεγάλης σημασίας της χρήσης του και την ευαισθητοποίηση του κοινού στην προσπάθεια των ατόμων με προβλήματα όρασης για μια πιο ανεξάρτητη διαβίωση, αλλά και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που συναντούν στην καθημερινή μετακίνησή τους.


info

Πληροφορίες Εθνικό Ιστορικό Μουσείο: Κωνσταντίνα Καλαϊντζή 210.3237315, εσωτ. 222, info@nhmuseum.gr

Πληροφορίες Φάρος Τυφλών: Αντιπρόεδρος Δ.Σ. & Υπεύθυνη Πολιτιστικών Δράσεων, Γεωργία Ρουκουτάκη, τηλ.: 6945373081. Γιώτα Μαριόλη και Όλγα Καγκαράκη, τηλ.: 210.9415222. Και στο info@fte.org.gr

Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, Μέγαρο Παλαιάς Βουλής, Σταδίου 13, Πλατεία Κολοκοτρώνη.


Οι φωτογραφίες προέρχονται από το site www.whitecaneday.org

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος