Ένθετο Προσβασιμότητα: Όταν ο μπαμπάς ή η μαμά είναι ΑΜΕΑ

Σύνοψη
  • Για πρώτη φορά, στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης πραγματοποιήθηκε μια πρωτοποριακή χειρουργική επέμβαση οδοντιατρικής φροντίδας ειδικά σχεδιασμένη για άτομα με αναπηρία.

Τρεις διαφορετικές οικογένειες, στις οποίες ο ένας γονέας είναι άτομο με αναπηρία, μοιράστηκαν στην κάμερα του ΕΡΤNEWS τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή τους ζωή αλλά και τις χαρές, τις λύπες και τις αγωνίες τους. Σε κάθε οικογένεια τα προβλήματα είναι διαφορετικά αλλά η αποφασιστικότητά τους να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες είναι κοινή. Αυτές οι συγκινητικές μαρτυρίες αποκαλύπτουν τον αληθινό αγώνα και την ανθρώπινη δύναμη που ενεργοποιείται όταν είναι οι αντιμετωπίζουν την αναπηρία και ταυτόχρονα προσπαθούν να παρέχουν την καλύτερη δυνατή ζωή στα παιδιά τους.

Πιλοτικό χειρουργείο οδοντοθεραπείας για ΑΜΕΑ στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Για πρώτη φορά, στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης πραγματοποιήθηκε μια πρωτοποριακή χειρουργική επέμβαση οδοντιατρικής φροντίδας ειδικά σχεδιασμένη για άτομα με αναπηρία. Η διαδικασία αυτή, που περιελάμβανε ολική αναισθησία, εφαρμόστηκε επιτυχώς σε μια 19χρονη ασθενή στο φάσμα αυτισμού. Αυτό ήταν μόνο μια πρώτη θετική εξέλιξη για τα ΑΜΕΑ στη Λέσβο καθώς η ανάγκη για οδοντιατρική θεραπεία που απαιτεί ολική αναισθησία συχνά επιβάλλει τη μετακίνησή τους στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, στόχος είναι η δημιουργία τακτικών μηνιαίων χειρουργείων υπό γενική αναισθησία, που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες ατόμων με αναπηρία άνω των 16 ετών.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος