“Ένα ταξίδι σε ήχους ελληνικούς με τα λόγια των ποιητών” στον Φ.Σ. Παρνασσός

Μια διαδρομή στη μουσική και στο τραγούδι, μέσα από ‘‘Ένα ταξίδι σε ήχους ελληνικούς με τα λόγια των ποιητών”, παρουσιάζεται στην αίθουσα του Φ.Σ. “Παρνασσός”, το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου, στις 9 το βράδυ.


Ειδικότερα, μια αναδρομή στο μουσικό έργο του συνθέτη Ηλία Ανδριόπουλου θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το αθηναϊκό κοινό λίγο πριν αποχαιρετήσει το 2017.
Σαράντα χρόνια τραγούδια, από τα Γράμματα στον Μακρυγιάννη, τα Λαϊκά Προάστια, τις Ξένες Πόρτες, τους Αργοναύτες, τους Προσανατολισμούς, τις Ωδές, τον Πρώτο΄Υμνο, τον Φιλόπατρι, ερμηνεύονται από τον Μανώλη Μητσιά και τη Θεοδώρα Μπάκα, σε μια γιορτινή μουσική συνάντηση.

“Ένα ταξίδι σε ήχους ελληνικούς με τα λόγια των ποιητών” στον Φ.Σ. ΠαρνασσόςΣε ρόλο-έκπληξη η ηθοποιός Ελένη Κοκκίδου, η οποία απαγγέλλει και ερμηνεύει τραγούδια του συνθέτη.
Κείμενα: Γιώργος Μονεμβασίτης
Επιμέλεια προγράμματος-πιάνο: Αχιλλέας Γουάστωρ
Μαντολίνο-μπουζούκι: Ηρακλής Ζάκκας
Εισιτήρια: από 12€

Έχουν περάσει γύρω στα 40 χρόνια από τότε (1979) που ο Ηλίας Ανδριόπουλος εκτοξεύτηκε στη μουσική μας ζωή, καταθέτοντας σχεδόν ταυτόχρονα δύο εμβληματικά του έργα: τα Γράμματα στο Μακρυγιάννη και τα Λαϊκά Προάστια. Ακολούθησαν μετά από λίγο οι Ξένες Πόρτες.
Η στροφή του σε έργα πολύμορφα και πιο προχωρημένα μουσικά, ξεκινά από τους «Προσανατολισμούς» (Ελύτη) και συνεχίζεται με τους «Αργοναύτες» (Σεφέρη, Γκάτσου, Ελευθερίου), με τις «Ωδές» (Κάλβου), τον «Πρώτο ΄Υμνο» (Σολωμού), τον «Φιλόπατρι» (Κάλβου) κ.ά.
Από τους μελωδικούς αυτούς κύκλους τραγουδιών, προέκυψαν μεγάλες και διαχρονικές επιτυχίες, που τραγουδιούνται πάντα με την ίδια ένταση και αγάπη από το φιλόμουσο κοινό της πατρίδας μας.

Φ.Σ. Παρνασσός
Τηλ. 210 3221917-210 6109513

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος