«Ένα σχολείο διηγείται» – Τα παιδιά βραβεύονται στον 4ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό (video)

Τα παιδιά βρίσκονται στο επίκεντρο στην τελετή απονομής βραβείων του 4ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού, με θέμα «Ένα σχολείο διηγείται», που διοργανώνουν το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Διάσωσης Σχολικού Υλικού και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 25 Νοεμβρίου, από τις 11 το πρωί, στο Αμφιθέατρο του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης, θα βραβευτούν Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια, Σχολεία Β΄ Ευκαιρίας απ’ όλη την Ελλάδα και την ομογένεια, που έλαβαν και αυτό τον χρόνο μέρος στον διαγωνισμό με εξαιρετικές δημιουργίες των μαθητών.

Με ταινίες μικρού μήκους, βίντεο, φωτοϊστορίες, κόμικς, εικαστικές συνθέσεις, οι μαθητές αφηγήθηκαν την ιστορία του σχολείου τους, άλλοτε με συγκινητικό τρόπο, άλλοτε με χιούμορ, μα πάντα δείχνοντας την αγάπη τους στο σχολειό τους και στους δασκάλους τους.

«Ένα σχολείο διηγείται» – Τα παιδιά βραβεύονται στον 4ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό (video)Από τη Νέα Υόρκη έως τις Καλυθιές Ρόδου, από το Κερατσίνι ως το Ισραηλιτικό Σχολείο της Θεσσαλονίκης μέχρι το Κορδελιό, την Πέλλα, το Βελβεντό, τη Χαλκίδα, το Μοσχάτο κι άλλες γωνιές της Ελλάδας, οι μαθητές έδειξαν ταλέντο και ευαισθησία.

Αρχηγοί κομμάτων, υπουργοί και βουλευτές, δήμαρχοι και άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπαιδευτικοί, συγγραφείς και δημοσιογράφοι, επιστήμονες και σκηνοθέτες θα παρευρίσκονται στην εκδήλωση, για να τιμήσουν τα παιδιά απ’ όλη την Ελλάδα και τον κόσμο.

Στην τιμητική επιτροπή μετέχουν άνθρωποι όπως η συγγραφέας Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου, η σκηνοθέτις Ραφίκα Σαουίς, η συνθέτις Αφροδίτη Ραϊκοπούλου, η επιστήμονας των διαστημικών ταξιδιών Ολυμπία Κυριοπούλου κ.ά.

Μια μικρή γεύση από τις δημιουργίες των παιδιών μπορείτε να πάρετε στο βίντεο.

Βραβεία

Τα βραβευμένα έργα θα αναρτηθούν στη σχετική ιστοσελίδα της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης (www.i-create.gr)  και στην ιστοσελίδα του ΕΚΕΔΙΣΥ www.ekedisy.gr/mousio-proforikis-istorias/.

Όλες οι συμμετοχές θα λάβουν αναμνηστικό έπαινο για τη συμμετοχή τους.

Νέος Διαγωνισμός

Παράλληλα, έχει προκηρυχθεί και ο 5ος Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός, με θέμα: «Οι εικόνες των σχολικών βιβλίων πηγή έμπνευσης και καλλιτεχνικής δημιουργίας»

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδας, της ομογένειας, δημόσιων και ιδιωτικών.

Το θέμα του 5ου Μαθητικού Διαγωνισμού είναι ο μαγευτικός κόσμος των εικόνων των σχολικών βιβλίων (τα εξώφυλλα και οι εικονογραφήσεις στο εσωτερικό των βιβλίων). Οι εικόνες θα χρησιμοποιηθούν ως ερεθίσματα για την παραγωγή κινηματογραφικών αφηγήσεων, comics, animation, λεκτικών αφηγήσεων (δημιουργική γραφή), ραδιοφωνικών εκπομπών, φωτο-ιστοριών, εικαστικών εικόνων.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο info@ekedisy.gr

Τηλ.: 210 3250341

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος