Εμφιαλωμένο νερό. Πόσο ακίνδυνο είναι;

Δεν υπάρχει πιο καλοκαιρινή εικόνα από ένα μπουκάλι εμφιαλωμένου νερού στο χέρι… Το εμφιαλωμένο νερό είναι το πρώτο σε ζήτηση αγαθό το καλοκαίρι. Κατά πόσον, όμως, είναι και ακίνδυνο;

Εμφιαλωμένο νερό. Πόσο ακίνδυνο είναι;
Παγκοσμίως κυκλοφορούν περισσότερες από 800 μάρκες εμφιαλωμένου νερού

Η βιομηχανία του εμφιαλωμένου νερού είναι μία από τις πλέον ανθηρές, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Δεν είναι τυχαίο ότι παγκοσμίως κυκλοφορούν περισσότερες από 800 μάρκες εμφιαλωμένου νερού. Στην Ελλάδα κυκλοφορούν περίπου 20 μάρκες εμφιαλωμένου νερού, μαζί με τα νερά που κυκλοφορούν σε τοπικό επίπεδο σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Σε ορισμένες περιοχές του εσωτερικού και του εξωτερικού, το νερό της βρύσης πιθανόν να ενέχει κινδύνους για την υγεία μας, αφού δεν ελέγχεται επαρκώς. Αποτελέσματα ερευνών έδειξαν ότι οι καταναλωτές πιστεύουν ότι το εμφιαλωμένο νερό είναι ασφαλέστερο από το νερό της βρύσης, αλλά ταυτόχρονα ανησυχούν για τον τρόπο παρασκευής και συντήρησής του.

Στην Ελλάδα το εμφιαλωμένο νερό μπορεί να άργησε να κερδίσει το καταναλωτικό κοινό, ωστόσο σήμερα διεκδικεί σημαντικό μερίδιο της αγοράς από τα αναψυκτικά και τα άλλα ανθρακούχα αφεψήματα. Κάθε χρόνο καταναλώνονται περίπου ένα δισεκατομμύριο λίτρα εμφιαλωμένου νερού στη χώρα μας. Στην ανάπτυξη αυτού του προϊόντος βοήθησε και η στροφή προς έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής στην ελληνική κοινωνία κατά τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, αλλά και η υιοθέτηση ενός μοντέλου ζωής περισσότερο δυτικού τύπου. Τα γυμναστήρια και οι δίαιτες έγιναν ξαφνικά τρόπος ζωής, με άμεση συνέπεια την αύξηση της κατανάλωσης νερού και τον περιορισμό των αλκοολούχων και ανθρακούχων ποτών.

Τι να προσέχουμε:

  • Αγοράζουμε φιάλες οι οποίες είναι σφραγισμένες και καθόλου χτυπημένες.
  • Διαβάζουμε προσεκτικά τις ετικέτες και προσέχουμε ιδιαίτερα την ημερομηνία εμφιάλωσης και λήξης, τη χημική ανάλυση, την τοποθεσία προέλευσης και τον τύπου νερού.
  • Διατηρούμε πάντα τα μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού στο ψυγείο ή σε δροσερό μέρος, μακριά από την ηλιακή ακτινοβολία.
  • Προτιμάμε τα γυάλινα μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού από τα πλαστικά. Είναι θέμα καλύτερης υγιεινής.
  • Τα πλαστικά μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού δεν τα επαναχρησιμοποιούμε -είναι μίας χρήσης. Τα ανακυκλώνουμε.
Εμφιαλωμένο νερό. Πόσο ακίνδυνο είναι;
Σε ορισμένες περιοχές του εσωτερικού και του εξωτερικού, το νερό της βρύσης πιθανόν να ενέχει κινδύνους για την υγεία μας, αφού δεν ελέγχεται επαρκώς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος