Ελληνας σεφ στη λίστα με τους εκατό καλύτερους στον κόσμο

Ενας Ελληνας σεφ, ο Αντώνης Δρακουλαράκος, βρίσκεται στους εκατό καλύτερους παγκοσμίως, σύμφωνα με την ετήσια λίστα που ανακοίνωσε το γαλλικό περιοδικό «Le Chef» στο συνεδριακό κέντρο Grimaldi Forum στο Μονακό, στο πλαίσιο του 1ου παγκόσμιου συνεδρίου «Chefs World Summit».

Σε μια λαμπρή τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 27 Νοεμβρίου ενώπιον επιτροπής του περιοδικού, αποτελούμενης από 534 σεφ από κάθε γωνιά της υφηλίου, βραβευμένους με δύο και τρία αστέρια Michelin, έδωσαν το «παρών» για τρίτη συνεχή χρονιά μερικές από τις πιο διακεκριμένους επαγγελματίες, παγκοσμίως, από τον χώρο της γαστρονομίας.

Στην πρώτη θέση της λίστας βρέθηκε ο Alain Passard του εμβληματικού L’ Arpège στο Παρίσι, το οποίο κρατά τα τρία αστέρια Michelin του για περισσότερο από δύο δεκαετίες, με τους Martin Berasategui και Pierre Gagnaire των ομώνυμων εστιατορίων ν’ ακολουθούν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Ελληνας σεφ στη λίστα με τους εκατό καλύτερους στον κόσμο

Η κορυφαία δεκάδα έχει γαλλικό άρωμα κατέχοντας τη μερίδα του λέοντος με πέντε θέσεις, ενώ η γαλλική κυριαρχία επιβεβαιώνεται και στην υπόλοιπη λίστα, στην οποία η παρουσία επιφανών Γάλλων σεφ είναι κάτι παραπάνω από απλά αισθητή.

Ο Έλληνας «sushi master» Αντώνης Δρακουλαράκος, βρίσκεται στην εκατοστή θέση, σε παγκόσμιο επίπεδο, κατακτώντας μια σημαντική διάκριση και εκπροσωπώντας τη χώρα μας σ’ ένα κορυφαίο γαστρονομικό event.

O ίδιος συστήνεται ως επαγγελματίας μάγειρας με αγαπημένη πρώτη ύλη το ψάρι. Μάλιστα το 2014 για 3 μήνες έζησε στο Τόκιο, ώστε να εξειδικευτεί στην υψηλή αλλά και λαϊκή τέχνη του σούσι.

Πριν από περίπου ένα χρόνο έστησε ένα 12θέσιο sushi bar στην Πλάκα, στο οποίο αποδίδει την ιαπωνική κουζίνα σεβόμενος τα πρότυπα που διδάχτηκε στην «Tokyo Sushi Academy», στην Ιαπωνία.

Ελληνας σεφ στη λίστα με τους εκατό καλύτερους στον κόσμοΕργάστηκε σε μικρά και μεγαλύτερα μαγαζιά επιλέγοντας στην πορεία να εξειδικευτεί στην «υψηλή αλλά και λαϊκή τέχνη του σούσι», όπως την αποκαλεί. Οι σπουδές του στις φυσικές επιστήμες τον βοήθησαν να κατανοήσει σε βάθος το επάγγελμα που, τελικά, επέλεξε και έθεσαν τις βάσεις για να το ασκήσει με επιτυχία.

«Αξίζει σε ένα τόσο καλοκουρδισμένο σύμπαν να πηγαίνεις σε μια δουλειά που την ευχαριστιέσαι» δηλώνει ο καταξιωμένος σεφ, o οποίος συμπυκνώνει τη φιλοσοφία του – και ενδεχομένως το μυστικό της επιτυχίας- σε αυτή τη φράση.

Δείτε την πλήρη λίστα εδώ

www.lechef.com/fileadmin/magazines/Lechef/100%20chefs.pdf

paris.julienbinz.com/m/Les-100-Chefs-le-Classement-mondial-des-chefs-par-les-chefs_a613.html

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, lechef.com

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ