Εδιμβούργο: Η βιβλιοθήκη των λαθών εκπαιδεύει τους οικονομολόγους του μέλλοντος

Προκειμένου να αποφευχθούν, στο μέλλον, λάθη (άλλα πιο πρόσφατα και άλλα παλαιότερα) που θα μπορούσαν να έχουν οδηγήσει ακόμα και στην κατάρρευση της παγκόσμιας οικονομίας, ειδικοί στο Εδιμβούργο δημιούργησαν τη βιβλιοθήκη των λαθών, την οποία θα μπορούν στο εξής να συμβουλεύονται οι οικονομολόγοι, προκειμένου να αποφεύγουν τα ολισθήματα του παρελθόντος.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της βιβλιοθήκης- το περιεχόμενο της οποίας περιλαμβάνει μια σημαντική συλλογή οικονομικής φιλολογίας– έμπνευση για τη δημιουργία της αποτέλεσε η ύφεση του 2008: Ένα καλό παράδειγμα στην ιστορία της οικονομίας, όπως αναφέρουν, με αφορμή το οποίο κανείς μπορεί να συμπεράνει το πώς «έξυπνοι άνθρωποι συνεχίζουν να κάνουν χαζά πράγματα».

Το να δείχνουμε εμπιστοσύνη στα ατελή μοντέλα των αλγόριθμων, που δίνουν μια λάθος αίσθηση της πραγματικότητας, είναι η τέλεια συνταγή για την καταστροφή, πιστεύουν οι υπεύθυνοι της πρωτότυπης βιβλιοθήκης.

Κύριος σκοπός του εγχειρήματος είναι, η συλλογή των συγγραμμάτων να προσφέρει στους φοιτητές μια μεγαλύτερης ακρίβειας εκπαίδευση στον τομέα της οικονομίας. Απώτερος στόχος των υπεύθυνων είναι βέβαια να μην χρησιμοποιηθούν τα βιβλία για τη στείρα απόκτηση γνώσεων, αλλά να αξιοποιήσουν τα παραδείγματα που θα βρουν όσοι τα διαβάσουν, μέσα στις σελίδες, προκειμένου να εκπαιδευτούν ως προς την αποφυγή των οικονομικών λαθών και με την προοπτική να συμβάλλουν στην οικοδόμηση μια καλύτερης οικονομίας είτε σε εθνική είτε σε παγκόσμια κλίμακα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: AP /Kelley McCall, αρχείο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος