Δ. Μακεδονία: «Γκρίνιες» για τον προϋπολογισμό του 2017

Κριτική προς την περιφερειακή αρχή άσκησε η αντιπολίτευση του περιφερειακού συμβουλίου, με αφορμή τη χθεσινή (13/12/2016) συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό του 2017.

Για προϋπολογισμό, που καθυστέρησε να έρθει προς ψήφιση και για έλλειψη οράματος και αναπτυξιακού σχεδιασμού έκανε λόγο ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιώργος Δακής, ενώ από την πλευρά της η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Γεωργία Ζεμπελιάδου, επισήμανε ότι ο προϋπολογισμός κατασπαταλεί και κατακερματίζει τις δαπάνες για διάφορες άλλες ανάγκες και εκδηλώσεις και όχι για αναπτυξιακά έργα.

Για ρεαλιστικό προϋπολογισμό, που είναι ισοσκελισμένος και καλύπτει οφειλές παρελθόντων ετών, έκανε λόγο ο περιφερειάρχης, Θεόδωρος Καρυπίδης, ο οποίος επισήμανε ότι η Δυτική Μακεδονία με τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει προχώρησε στη μείωση των δαπανών και στην εξοικονόμηση του δημοσίου χρήματος, καθιστώντας την, όπως τόνισε «πρότυπο στη διαφάνεια».

Ο προϋπολογισμός του 2017 για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, που καταψηφίστηκε απ’ όλες τις παρατάξεις ανέρχεται στα 45 εκατομμύρια ευρώ.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος